Με την έλευση του 2022, το στούντιο σχεδιασμού της Geely, που βρίσκεται στο Warwickshire του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ένα νέο όνομα. Αυτό είναι Lotus Tech Creative Center (LTCC), με το μέλλον της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας -η οποία, όπως γνωρίζεις, βρίσκεται κάτω από τα “φτερά” της Geely- να διαγράφεται λαμπρό.

Η κινέζικη εταιρία έχει μεγάλα σχέδια για τη Lotus, καθώς θέλει να την μεταμορφώσει από εταιρεία σπορ αυτοκινήτων σε μια παγκόσμια επιχείρηση και μάρκα αυτοκινήτων επιδόσεων. Το κέντρο σχεδιασμού της Lotus θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ben Payne, Peter Horbury και Russell Carr

Σύμφωνα με την Geely, το LTCC είναι το πιο πρόσφατο γρανάζι στη μεγαλύτερη εικόνα που περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο στη πόλη Γουχάν της Κίνας και το Lotus Tech Innovation Center στο Raunheim της Γερμανίας. Το κέντρο σχεδίασης θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον Ben Payne, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής των τμημάτων εξωτερικού σχεδιασμού της Bugatti και της Aston Martin.

Την γενική επίβλεψη του LTCC θα την έχει ο Peter Horbury, καθώς διορίστηκε ως ανώτερος αντιπρόεδρος, και εκτελεστικός σύμβουλος σχεδιασμού στη Lotus τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Horbury έχει θητείες σε Volvo, Ford και Geely.