Δες τη νέα Countach LPI 800-4 δίπλα στο παρελθόν της

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, η Lamborghini παρουσίασε στο Pebble Beach την Countach LPI 800-4, η οποία αποτίει φόρο τιμής στην αυθεντική, που κυκλοφόρησε πριν μισό αιώνα. Λίγα 24ωρα αργότερα, η ιταλική εταιρία έκανε γνωστό πως και τα 112 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει έγιναν sold-out, και οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε μια Countach LPI 800-4 να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές στους δρόμους έξω από το εργοστάσιο της Lamborghini, στη Μπολόνια της Ιταλίας, ώστε να ελεγχθούν πως όλα τα συστήματα λειτουργούν αρμονικά. Σήμερα, η Lamborghini έδωσε μερικές φωτογραφίες του αυτοκινήτου και ένα video, που το δείχνουν να κινείται στους δρόμους πέριξ του εργοστασίου της εταιρίας ενώ το συνοδεύουν μια ασημί Countach 25th Anniversario και μια πράσινη Countach LP400 Periscopio.

Η Lamborghini πούλησε την κάθε μια από τις 112 νέες Countach για 2 εκατ. ευρώ προ φόρων, με το αυτοκίνητο να παίρνει κίνηση από τον ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα 780 ίππων και 720 Nm ροπής με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, απόδοσης 34 ίππων με 35 Nm ροπής.

Το σύνολο αποδίδει έως 814 άλογα και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 355 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...