Στις αρχές της εβδομάδας, η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της Tonale θα γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου, με την ιταλική εταιρία να δίνει σήμερα ένα νέο teaser video, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Αυτό είναι σύντομο και τιτλοφορείται ως Let “La Metamorfosi” begin, που μεταφράζεται “Ας ξεκινήσει “Η Μεταμόρφωση”.

Το video δεν δείχνει πολλά, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να δούμε το μπροστινό μέρος, καθώς και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τον οποίο ονομάζει Cannocchiale.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής του Tonale Concept θα έχει μήκος 4.528 χλστ., πλάτος 1.835 χλστ., ύψος 1.604 χλστ. και μεταξόνιο 2.636 χλστ. Επίσης, λέγεται ότι θα προσφέρεται με έναν diesel κινητήρα 1.600 κ.εκ απόδοσης 130 ίππων και με δύο 1.300 κ.εκ κινητήρες βενζίνης απόδοσης 130 και 160 ίππων, με τον δεύτερο να είναι ήπιος υβριδικός.

Η plug-in υβριδική έκδοση θα αποδίδει 240 άλογα θα είναι τετρακίνητη, αφού ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Το plug-in υβριδικό σύστημα θα προέρχεται αυτούσιο από το Jeep Compass 4xe, συνδυάζοντας τον 1.300άρη τετρακύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα.