Η Alpine F1 Team ανακοίνωσε την προαγωγή του Pat Fry στο ρόλο του επικεφαλής τεχνικού τμήματος (CTO) της ομάδας, καθώς και του Matt Harman ως τεχνικού διευθυντή της. Αυτή η απόφαση είναι μέρος μιας νέας οργάνωσης που έχει σχεδιαστεί για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης της ομάδας, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021.

Η αποστολή τους είναι να συμβάλουν στην ανάπτυξη της απόδοσης του μονοθέσιου για την επίτευξη των στόχων που έχουν ορίσει ο Luca de Meo, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault και ο Laurent Rossi, διευθύνων σύμβουλος της Alpine. Στόχος είναι η ομάδα να “παλεύει” για το πρωτάθλημα σε 100 αγώνες μετά την άφιξη της Alpine στην F1.

Ως CTO, ο Pat Fry θα επιβλέπει όλες τις τεχνικές δραστηριότητες στο Enstone και θα είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό του στόχου απόδοσης του αυτοκινήτου, τον καθορισμό των τεχνικών δυνατοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται και τον εντοπισμό μελλοντικών τεχνολογιών.

Ο Matt Harman ήταν προηγουμένως διευθυντής μηχανολογίας και πλέον θα αναλάβει την ευθύνη για τις επιδόσεις στην πίστα, τη δομή της τεχνικής οργάνωσης και των διαδικασιών, καθώς και της ομάδας. Θα επιβλέπει τη τεχνική διεύθυνση του πλαισίου και θα φέρει στην ομάδα την εμπειρία στο τεχνικό “πάντρεμα” σασί με power unit.