Πριν περίπου τρεις ώρες, η Williams Racing παρουσίασε το livery που θα κοσμεί την FW44, το νέο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας για τη σεζόν του 2022 της Formula 1.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα έκανε το shakedown του στην βρεγμένη πίστα του Silverstone, και οι παρακάτω φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πραγματικό μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας, το οποίο είναι σημαντικά διαφορετικό από αυτό του livery, που ήταν το demo μονοθέσιο της F1.

Στην πίστα για τον έλεγχο των συστημάτων του νέου μονοθέσιου βγήκε ο Nicholas Latifi και αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μονοθέσια της Williams δεν θα διαθέτουν πλέον το θρυλικό “S” στο εμπρός μέρος της “μύτης” τους, προς τιμήν του Ayrton Senna, για πρώτη φορά από το 1995.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Jost Capito, αυτή η παράδοση ολοκληρώνεται, προκειμένου η ομάδα να κάνει τα επόμενα βήματα της στο μέλλον, τονίζοντας:

Η απόφαση ήταν ότι θέλουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον. Έχουμε μια νέα εποχή, έχουμε ένα νέο αυτοκίνητο. Και ανακαινίσαμε επίσης το μουσείο μας, όπου έχουμε έναν ειδικό χώρο για να γιορτάζουμε τον Ayrton.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε από την πλευρά της ομάδας, χωρίς να ερωτηθεί η οικογένεια της Williams, ενώ η πεταλούδα της Ginny Williams αφαιρέθηκε κατόπιν αιτήματος της οικογένειας.