Το Polestar 5 θα βασίζεται σε αυτή τη νέα αλουμινένια πλατφόρμα

Σχετικά άρθρα

Η Polestar παρουσίασε σήμερα τη νέα αλουμινένια πλατφόρμα της που είναι κατασκευασμένη κυρίως από αλουμίνιο, πλατφόρμα που ανέπτυξε εσωτερικά μόνη της η εταιρία, η οποία ξεκίνησε τον σχεδιασμό της πλατφόρμας από λευκό χαρτί, αφού ήθελε να βοηθήσει τους μηχανικούς της να διατηρήσουν υπό έλεγχο το συνολικό βάρος και να επισπεύσουν την άφιξη του Polestar 5.

Η αλουμινένια πλατφόρμα του τετράθυρου GT fastback μοντέλου, που θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Precept concept, θα συμβάλει ώστε να είναι έως και 5% ελαφρύτερο από ορισμένα μικρότερα αυτοκίνητα, ενώ του προσδίδει παράλληλα μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από τα παραδοσιακά δίθυρα σπορ αυτοκίνητα και supercars.

Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά, επειδή το λιγότερο βάρος σημαίνει καλύτερο χειρισμό και για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καλύτερη αυτονομία, ενώ η αυξημένη ακαμψία θα κάνει το fastback μοντέλο να έχει καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές. Στόχος της Polestar είναι να αναπτύξει ένα αληθινό σπορ σεντάν αυτοκίνητο.

Οι μηχανικοί στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Polestar στην Αγγλία έπρεπε να αναπτύξουν μια νέα διαδικασία κατασκευής για να εξασφαλίσουν ότι το Polestar 5 μπορεί να κατασκευαστεί σχετικά γρήγορα και χωρίς προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα, παρά την αρχιτεκτονική του συγκολλημένου αλουμινίου.

Η εταιρία αναφέρει πως το μοντέλο παραγωγής θα μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο και θα κυκλοφορήσει το 2024, με την παραγωγή του να γίνεται στην Κίνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...