Η Rimac παρουσίασε το Nevera τον Ιούνιο του 2021, και έκτοτε, έχουμε δει το κροατικό ηλεκτρικό hypercar σε διάφορα videos να αποδεικνύει ότι είναι εξωφρενικά γρήγορο. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν είναι προς πώληση ακόμα, και σε αυτά τα videos τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν προπαραγωγής, καθώς η Rimac πρέπει να ολοκληρώσει κάποιες επιπλέον δοκιμές πρόσκρουσης, ώστε να πάρει πιστοποίηση και να μπορεί να κυκλοφορήσει το Nevera στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Στο παραπάνω video θα δούμε ένα πρωτότυπο δοκιμών του Nevera να κάνει ένα πλάγιο crash test σε κολώνα, στην οποία συγκρούεται με ταχύτητα 32 χλμ/ώρα. Η συγκεκριμένη δοκιμή είναι το 45ο crash test που έχουν υποστεί τα πρωτότυπα του Nevera, με την εταιρία να χρησιμοποιεί 10 αυτοκίνητα για όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης.

Όπως καταλαβαίνεις, ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα της δοκιμής, είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση των αυτοκινήτων για πολλαπλές συγκρούσεις. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη δοκιμή είχε προηγουμένως “τρακάρει” και μετωπικά.

Από το video μαθαίνουμε ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαιτούν ένα αυτοκίνητο να έχει καλούς βαθμούς σε πέντε διαφορετικά crash tests, ώστε να πάρει πιστοποίηση, με τους κανονισμούς των ΗΠΑ να είναι αυστηρότεροι, καθώς απαιτούνται 22 διαφορετικές δοκιμές. Ωστόσο, η Rimac έχει κάνει και πρόσθετες δοκιμές που δεν απαιτούνται, καθιστώντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο ασφαλές και με πιο ισχυρή δομή.