Το Consumer Reports ανακοίνωσε και φέτος τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα αυτοκίνητα, όπως επίσης και τα καλύτερα μοντέλα του 2022.

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι το Consumer Reports, θα σου αναφέρω πως πρόκειται για έναν Αμερικάνικο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με ιστορία 80+ ετών που δεν στηρίζεται με διαφημίσεις και αγοράζει τα αυτοκίνητα (και τα υπόλοιπα προϊόντα) που δοκιμάζει – δεν είναι “δημοσιογραφικά”. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά, με τους Αμερικάνους να δείχνουν ιδιαίτερη σημασία στο τι προτείνει και στο τι δεν προτείνει το Consumer Reports για αγορά.

1

2Οι καλύτερες και οι χειρότερες εταιρίες

Φέτος στη πρώτη θέση βρίσκεται η Subaru, με την περσινή νικήτρια Mazda να υποχωρεί στη 2η θέση. Στη 3θέση συναντάμε την BMW, με την Honda να βρίσκεται στη 4η θέση. Ακολουθούν η Lexus, η Audi , η Porsche και η Mini. Στον πάτο της λίστας βρέθηκε η Jeep και η GMC.

3

Το Consumer Reports για να καταλήξει στις αποφάσεις του και να δημιουργήσει τον πίνακα που βλέπεις (Brand Report Card) υπολόγισε τη γενική βαθμολογία, την βαθμολογία της δοκιμής, την αξιοπιστία των μοντέλων κάθε μάρκας, την ικανοποίηση των ιδιοκτητών, τις εκπομπές ρύπων και την παρεχόμενη ασφάλεια. Ο πίνακας παρουσιάζει τον μέσο όρο όλων αυτών των βαθμολογιών ανά εταιρία.

Όσο για την απουσία κάποιων εταιριών, το Consumer Reports λέει ότι κάθε μάρκα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 μοντέλα με δεδομένα δοκιμών και αξιοπιστίας για να συμπεριληφθεί. Κατά συνέπεια, Fiat, Maserati, Polestar, and Ram και δεν εμφανίζονται στον πίνακα.

5Τα 10 καλύτερα

Η συνολική βαθμολογία κάθε αυτοκινήτου καταρτίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η βαθμολογία που πήρε το κάθε αυτοκίνητο κατά την δοκιμή, τη μέση κατανάλωσή του, τον βαθμό αξιοπιστίας του, την ικανοποίηση των πελατών, τα συστήματα υποβοήθησης που έχει, όπως και την ασφάλεια που προσφέρει μέσω των αποτελεσμάτων των δοκιμών πρόσκρουσης.

Τα 8 από τα 10 μοντέλα ήταν Ιαπωνικά, το ένα κορεάτικο και το άλλο Αμερικάνικο. H Toyota κυριάρχησε αφού 3 μοντέλα της (2 Toyota και 1 Lexus) βρίσκονται ανάμεσα στα 10 καλύτερα.

Φέτος ο οργανισμός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, στην αξιοπιστία, στην ικανοποίηση των ιδιοκτητών και στην οικονομία καυσίμου. Επίσης έκρινε θετικότερα τα μοντέλα που εξοπλίζονται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στον βασικό εξοπλισμό. Έτσι τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία είναι τα ακόλουθα:

6Small Car: Nissan Sentra

7

8Subcompact SUV: Nissan Rogue Sport

9

10Small SUV: Subaru Forester

11

12Midsized Sedan: Honda Accord

13

14Hybrid: Toyota Prius και Prius Prime

15

16Two-Row SUV: Toyota RAV4 Prime

17

18Midsized Three-Row SUV: Kia Telluride

19

20Compact Pickup Truck: Honda Ridgeline

21

22Electric Vehicle: Ford Mustang Mach-E

23

24Luxury Midsized SUV: Lexus RX

25