Οι καλύτερες και οι χειρότερες εταιρίες και τα καλύτερα αυτοκίνητα του 2021

Σχετικά άρθρα

Το Consumer Reports ανακοίνωσε και φέτος τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα αυτοκίνητα, όπως επίσης και τα καλύτερα μοντέλα του 2021.

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι το Consumer Reports, θα σου αναφέρω πως πρόκειται για έναν Αμερικάνικο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με ιστορία 80+ ετών που δεν στηρίζεται με διαφημίσεις και αγοράζει τα αυτοκίνητα (και τα υπόλοιπα προϊόντα) που δοκιμάζει – δεν είναι “δημοσιογραφικά”. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά, με τους Αμερικάνους να δείχνουν ιδιαίτερη σημασία στο τι προτείνει και στο τι δεν προτείνει το Consumer Reports για αγορά.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες εταιρίες

Φέτος στη πρώτη θέση βρίσκεται η Mazda, με την BMW να ανεβαίνει στη 2η θέση. Στη 3θέση συναντάμε την Subaru, με την Porsche, περσινή νικήτρια, να βρίσκεται στη 4η θέση. Ακολουθούν η Honda, η Lexus, η Toyota, η Chrysler και η Buick. Στον πάτο της λίστας βρέθηκε η Alfa Romeo και η Land Rover.

Το Consumer Reports για να καταλήξει στις αποφάσεις του και να δημιουργήσει τον πίνακα που βλέπεις (Brand Report Card) υπολόγισε τη γενική βαθμολογία, την βαθμολογία της δοκιμής, την αξιοπιστία των μοντέλων κάθε μάρκας, την ικανοποίηση των ιδιοκτητών, τις εκπομπές ρύπων και την παρεχόμενη ασφάλεια. Ο πίνακας παρουσιάζει τον μέσο όρο όλων αυτών των βαθμολογιών ανά εταιρία.

Όσο για την απουσία κάποιων εταιριών, το Consumer Reports λέει ότι κάθε μάρκα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 μοντέλα με δεδομένα δοκιμών και αξιοπιστίας για να συμπεριληφθεί. Κατά συνέπεια, Fiat, Maserati και Ram και δεν εμφανίζονται στον πίνακα.

Διάβασε επίσης

Οι πιο αξιόπιστες/αναξιόπιστες μάρκες και τα πιο αξιόπιστα/αναξιόπιστα αυτοκίνητα του 2020

Τα 10 καλύτερα

Η συνολική βαθμολογία κάθε αυτοκινήτου καταρτίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η βαθμολογία που πήρε το κάθε αυτοκίνητο κατά την δοκιμή, τη μέση κατανάλωσή του, τον βαθμό αξιοπιστίας του, την ικανοποίηση των πελατών, όπως και την ασφάλεια που προσφέρει μέσω των αποτελεσμάτων των δοκιμών πρόσκρουσης.

Τα 8 από τα 10 μοντέλα ήταν Ιαπωνικά, το ένα κορεάτικο και το άλλο Αμερικάνικο. H Toyota κυριάρχησε αφού 4 μοντέλα της (3 Toyota και 1 Lexus) βρίσκονται ανάμεσα στα 10 καλύτερα.

Φέτος ο οργανισμός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, στην αξιοπιστία, στην ικανοποίηση των ιδιοκτητών και στην οικονομία καυσίμου. Επίσης έκρινε θετικότερα τα μοντέλα που εξοπλίζονται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στον βασικό εξοπλισμό. Έτσι τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία είναι τα ακόλουθα:

Small Car: Toyota Corolla

Subcompact SUV: Mazda CX-30

Hybrid: Toyota Prius

Midsized Sedan: Toyota Camry

Small SUV: Subaru Forester

SUV/Wagon: Subaru Outback

Midsized Three-Row SUV: Kia Telluride

Compact Pickup Truck: Honda Ridgeline

Midsized SUV: Lexus RX

Electric Car: Tesla Model 3

Διάβασε ακόμη

9 στους 10 ιδιοκτήτες Tesla θα ξαναγόραζαν το ίδιο αυτοκίνητο

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr