Χθες το βράδυ η Ferrari αποκάλυψε στις εγκαταστάσεις της το νέο μονοθέσιο για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, και σήμερα η ιταλική ομάδα βρέθηκε λίγα μέτρα πιο μακριά, στο ομιχλώδες Fiorano, για το απαραίτητο shakedown.

Επιπλέον, η ιταλική ομάδα χρησιμοποίησε και την πρώτη από τις δύο διαθέσιμες ημέρες κινηματογράφησης, καθώς πίσω από το τιμόνι της F1-75 βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της, Charles Leclerc και Carlos Sainz.

Η σεζόν της Formula 1 θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών, που θα διεξαχθούν στο Circuit de Barcelona, με την Ferrari να πραγματοποιεί εκεί τη δεύτερη ημέρα κινηματογράφησης, μια ημέρα πριν την έναρξη των δοκιμών.

Ο Leclerc και ο Sainz κάλυψαν το πολύ 100 χιλιόμετρα σε μια τροποποιημένη διάταξη της πίστας, η οποία δεν είναι επίσημα εγκεκριμένη για μονοθέσια της F1. Οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για τους οδηγούς της ομάδα, οι οποίοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν την ομίχλη της πίστας, ενώ οδηγούσαν την F1-75. Ωστόσο, αν κρίνουμε από το video, η πίστα ήταν αρκετά στεγνή ώστε να μην χρειαστεί να τοποθετηθούν τα βρόχινα ελαστικά.