Περισσότερα από 353 εκατ. ευρώ η αξία των καμένων αυτοκινήτων του VW Group

Σχετικά άρθρα

Για 6η ημέρα μαίνεται η φωτιά στο φορτηγό πλοίο Felicity Ace, το οποίο μετέφερε 3.965 αυτοκίνητα των Porsche, Bentley, VW, Lamborghini και Audi, με τους ειδικούς να μιλούν πως η αξία των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 353 εκατ. ευρώ (401 εκατ. δολάρια).

Ανάμεσα σε αυτά είναι 1.100 αυτοκίνητα της Porsche, 189 μοντέλα της Bentley και 100 αυτοκίνητα της Lamborghini (Huracan STO, Urus και Aventador Ultimae). Μόνο η αξία των 1.100 Porsche ξεπερνά τα 140 εκατ. δολάρια, με την συνολική αξία των εμπορευμάτων στο Felicity Ace να ανέρχεται σε περίπου 438 εκατ. δολάρια.

Το πλοίο συνεχίζει να πλέει ακυβέρνητο και φλεγόμενο ανοιχτά των Αζορών, με την Mitsui OSK Lines Ltd, την διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, να αναφέρει πως δύο μεγάλα ρυμουλκά με πυροσβεστικό εξοπλισμό έφτασαν από το Γιβραλτάρ στο σημείο τη Δευτέρα για επιπλέον συνδρομή. Δεν έχει επιβεβαιωθεί διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα και δύο επιπλέον ρυμουλκά με πρόσθετο πυροσβεστικό εξοπλισμό έχουν προγραμματιστεί για τις 23 και 26 Φεβρουαρίου.

Φήμες θέλουν ως αιτία της πυρκαγιάς να είναι η έκρηξη μπαταρίας ιόντων λιθίου σε ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μετέφερε το πλοίο, αλλά για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι αντιπρόσωποι των εταιριών στις Η.Π.Α. έχουν ήδη ενημερώσει τους πελάτες τους ότι τα αυτοκίνητα τους ήταν μέσα στο εν λόγω μεταγωγικό πλοίο, τα οποία και κάηκαν. Αυτό σημαίνει ότι η παράδοση των αυτοκινήτων τους θα καθυστερήσει και άλλο, στο ήδη βεβαρημένο χρονοδιάγραμμα λόγω της έλλειψης σε ημιαγωγούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...