Stellantis: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοστίζουν έως και 1,5 φορές περισσότερο για να κατασκευαστούν

Σχετικά άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares αποκάλυψε πως η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κοστίζει έως και 1,5 φορές περισσότερο σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Όπως είπε, η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κοστίζει 40 έως 50% περισσότερο από ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με το κόστος αυτό να μην μπορεί να απορροφηθεί πλήρως από την αυτοκινητοβιομηχανία, ούτε μπορεί να μετακυλήσει πλήρως στον καταναλωτή.

Διάβασε ακόμη

Stellantis: Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ωθεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες στα όρια τους

Ο Tavares προσθέτει δε, πως η Stellantis πρέπει να μειώσει το εσωτερικό κόστος και να διαπραγματευτεί με τους προμηθευτές της που διαχειρίζονται το 85% της αλυσίδας ανταλλακτικών.

Ο Tavares συνέχισε λέγοντας πως οι οικονομίες κλίμακας της Stellantis θα συμβάλλουν στη γεφύρωση αυτού του χάσματος, καταλήγοντας πως είναι πιθανό το κόστος παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθεί σημαντικά τα επόμενα πέντε χρόνια, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών των μπαταριών.

Διάβασε επίσης

Πλησιάζει η στιγμή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν φθηνότερα από τα αυτοκίνητα εσ. καύσης

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...