Η Peugeot ήθελε να συμμετέχει με το 9X8 στο φετινό πρωτάθλημα του WEC, αλλά το νέο αγωνιστικό αντοχής δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Ιούνιο και έτσι θα χάσει τους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν, τα 1.000 μίλια στην πίστα του Sebring στις 18 Μαρτίου, τον 6ωρο αγώνα στο Spa-Francorchamps στις 7 Μάϊου αλλά και τον 24ωρο αγώνα του Le Mans στις 11-12 Ιουνίου.

Η γαλλική ομάδα δηλώνει πως κατά πάσα πιθανότητα το ντεμπούτο του αγωνιστικού θα γίνει στον 4ο αγώνα της σεζόν, στον 6ωρο αγώνα στη πίστα της Monza στις 10 του Ιούλη. Ο τεχνικός διευθυντής της Peugeot, Olivier Jansonnie δήλωσε:

Αυτή η αναβολή του ντεμπούτου του 9X8 θα μας δώσει τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε το απαραίτητο επίπεδο αξιοπιστίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο σχεδιασμός μας θα μας επιτρέψει να εξελίξουμε το αυτοκίνητο μέσω των δικών μας δοκιμών, χωρίς τη διακοπή των αγώνων στο Spa-Francorchamps και στο Le Mans.

Τόσο λειτουργικά όσο και από άποψη αξιοπιστίας, το Le Mans είναι ο πιο δύσκολος αγώνας στο καλεντάρι. Θα ξεκινήσουμε με μερικούς πιο σύντομους αγώνες, που θα μας επιτρέψουν να ανεβαίνουμε σταδιακά στο πρωτάθλημα.

Όπως και με τα αυτοκίνητά μας που κυκλοφορούν στον δρόμο, όταν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ της τήρησης μιας προθεσμίας ή της εστίασης στην ποιότητα, δίνουμε πάντα προτεραιότητα στην ποιότητα.