Η Lexus ετοιμάζει δύο διαδόχους του LFA

Σχετικά άρθρα

Φήμες από την Ιαπωνία θέλουν την Lexus να ετοιμάζει δύο νέα supercars που θα αποτελέσουν τους διαδόχους του LFA. Πρώτα θα παρουσιαστεί το βενζινοκίνητο μοντέλο, ενώ προς τα τέλη της δεκαετίας θα κυκλοφορήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Το βενζινοκίνητο supercar αναμένεται το 2025 και θα παίρνει κίνηση από έναν 4,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα που θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας κοντά στα 700 άλογα.

Ο κινητήρας βενζίνης θα είναι τοποθετημένος πίσω από τον μπροστινό άξονα για καλύτερη ισορροπία βάρους, με το σώμα του ιαπωνικού supercar να είναι κατασκευασμένο από carbon. Η παραγωγή του δεν θα είναι περιορισμένη και θα βασίζεται στην TNGA-L πλατφόρμα της Toyota, την ίδια που χρησιμοποιούν τα LC και LS.

Το ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2030 και θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία κοντά στα 700 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, με τη μπαταρία του να είναι τεχνολογίας στερεάς κατάστασης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...