Αυτό είναι το Audi Q9, που τελικά ονομάζεται Q6

Σχετικά άρθρα

Τον Δεκέμβριο του 2013 η Audi κατοχύρωσε -μεταξύ άλλων- το όνομα Q9, με την γερμανική εταιρία να ξεκινά την ανάπτυξη του στα τέλη του 2019. Και παρότι μέχρι σήμερα υποθέταμε ότι το μοντέλο θα ονομαστεί Q9, οι φωτογραφίες που διέρρευσαν από το κινέζικο Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής αποδεικνύουν ότι το νέο SUV της γερμανικής εταιρίας θα ονομαστεί Q6, τουλάχιστον στην Κίνα.

Το Q6 βασίζεται στην MQB Evo πλατφόρμα και έχει μήκος 5.099 χλστ., πλάτος 2.014 χλστ. και ύψος 1.784 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.980 χλστ., Αυτό σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερο από το Q7, με το Q6 να τίθεται απέναντι στα BMW X7 και Mercedes-Benz GLS.

Στην Κίνα, το αυτοκίνητο θα παράγεται από την SAIC και όσον αφορά την εμφάνιση, υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα των SUV της Audi. Έμπνευση της σχεδιαστικής ομάδας είναι το κινέζικο θηρίο “Kirin”, με την εμφάνιση του Q6 να διαφέρει ανάμεσα στην “απλή” έκδοση και την S Line.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 και θα στοχεύει κυρίως στις αγορές της Κίνας, της Νότιας Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το Q6 θα προσφέρεται σε 6-θέσια (2+2+2) και 7-θέσια διάταξη (2+3+2). Μηχανικά λέγεται ότι θα παίρνει κίνηση από έναν 2,0-λιτρο TSI κινητήρα, ενώ θα ακολουθήσουν V6 και V8 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Πηγήxcar.com.cn

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...