Οι κατατακτήριες του GP του Μπαχρέιν ολοκληρώθηκαν πριν μερικές ώρες και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η Mercedes απέχει σημαντικά από τις Ferrari και Red Bull που δείχνουν να έχουν για την ώρα τα ταχύτερα μονοθέσια του grid.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, σε δηλώσεις του είπε πως είναι “πραγματικά χαρούμενος” που σημείωσε τον 5o γρηγορότερο χρόνο, λέγοντας πως το μονοθέσιό του είναι “λίγο εφιάλτης στην οδήγηση”.

Ο Hamilton πρόσθεσε πως η Ferrari και η Red Bull είναι “σε άλλο πρωτάθλημα”, συμπληρώνοντας πως είναι ευχαριστημένος με το πώς η ομάδα του έχει καταφέρει να μετριάσει τα προβλήματα χειρισμού που φαίνεται να ταλανίζουν τη νέα Mercedes W13.

Δεν θα πω ότι είμαι ανακουφισμένος. Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή ημέρα, δεδομένου του πως είμασταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και των προβλημάτων που είχαμε με το μονοθέσιο.

Ήταν λίγο εφιάλτης η οδήγηση, αλλά κρατήσαμε το κεφάλι χαμηλά και συνεχίσαμε να εργαζόμαστε, οπότε είμαι περήφανος για όλους που απλώς παραμείναμε θετικοί.

Τα παιδιά μπροστά μας είναι σε άλλο πρωτάθλημα, οπότε είμαι γενικά ευχαριστημένος με το πού βρισκόμαστε. Δεν είναι η πρώτη σειρά, αλλά θα κάνουμε βελτιώσεις και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε,

είπε ο Hamilton που μαζί με τον Russel έλεγαν από χθες πως η Ferrari και η Red Bull είναι κατά 1 δευτερόλεπτα ταχύτερες στις δοκιμές με υψηλό φορτίο καυσίμου.

Ο Βρετανός αναγνώρισε πως δεν θα μπορέσει να κυνηγήσει τους πιλότους της Ferrari και της Red Bull στον αυριανό αγώνα, αλλά θα επικεντρωθεί στο να διατηρήσει την 5η θέση.

Αυτά τα παιδιά [η Red Bull και η Ferrari] θα φύγουν, οπότε δεν παλεύουμε με αυτούς. Ήταν ένα δευτερόλεπτο μπροστά μας στον αγωνιστικό ρυθμό, οπότε η μάχη μου είναι πιθανότατα με τα παιδιά πίσω. Φυσικά, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο γρήγορος μπορώ και να τους φτάσω, αλλά, όπως είπα, η απόδοσή τους είναι αρκετά μπροστά από εμάς.