Η BP επενδύει €1,2 δισ. για δίκτυο φορτιστών στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

Η BP ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,2 δισεκατομμύρια ευρώ) στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2030, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση της χώρας για πιο πράσινη ενέργεια.

Η ανακοίνωση έρχεται αμέσως μετά την υπόσχεση από την βρετανική κυβέρνηση να επενδύσει 1,6 δισεκατομμύρια λίρες (1,92 δισεκατομμύρια ευρώ) για τον δεκαπλασιασμό του αριθμού των φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας τους 300.000 έως το 2030, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Υποδομή Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Η γιγαντιαία πετρελαϊκή εταιρεία που προσπαθεί να απομακρυνθεί από το πετρέλαιο και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και στα ηλεκτρικά οχήματα, δήλωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι οι ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων είναι κοντά στο να γίνουν πιο κερδοφόροι, από το να γεμίζει ο κόσμος με καύσιμο ένα αυτοκίνητο.

Η BP είπε ότι η επένδυση, που θα πραγματοποιηθεί μέσω της BP pulse, θα βοηθήσει στον τριπλασιασμό του αριθμού των δημόσιων σημείων φόρτισης του δικτύτου της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι η BP ανέφερε ότι τα κέρδη της για το 2021 έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών, λόγω των αυξανόμενων τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Διάβασε ακόμα

BP: Η φόρτιση αυτοκινήτων θα γίνει πιο επικερδής από τον ανεφοδιασμό με βενζίνη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...