Το Koenigsegg Gemera έκανε το ντεμπούτο του στην ακυρωθείσα έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2020, και έγινε το πρώτο τετραθέσιο μοντέλο της σουηδικής εταιρίας. Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, η Koenigsegg έχει ολοκληρώσει το πρώτο οδηγήσιμο πρωτότυπο του μοντέλου, το οποίο φέρει όλα τα συστήματα ασφάλειας και λειτουργίας.

Με αυτό το πρωτότυπο, η εξέλιξη του αυτοκινήτου θα γίνει πιο εντατική, με τον Christian von Koenigsegg να μας δείχνει την τρέχουσα κατάσταση του αυτοκινήτου στο παραπάνω video. Μαζί με το Gemera, στο video θα δεις εν τάχει και το πρώτο πρωτότυπο της Jesko, καθώς και το πρώτο όχημα δοκιμών της Regera.

Το Gemera μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τέσσερις ενήλικες επιβάτες και τις αποσκευές τους, με την πρόσβαση στο εσωτερικό να γίνεται μέσω δύο τεράστιων διεδρικών θυρών. Το μεταξόνιο του αυτοκινήτου αγγίζει τα 3 μέτρα, εξασφαλίζοντας έτσι ότι υπάρχει αρκετός χώρος μέσα για την άνεση των επιβατών.

Εκεί, όμως, που μένεις με το στόμα ανοιχτό, είναι με το κινητήριο σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, πίσω από τους επιβάτες και κάτω από το καπό βρίσκεται ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο, συνολικής απόδοσης 1.700 ίππων και 3.500 Nm ροπής. Ο twin-turbo 2,0-λιτρος, τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, και φέρει την Freevalve τεχνολογία.