Μετά το τέλος του GP της Αυστραλίας, ο Helmut Marko της Red Bull δήλωσε περισσότερο από ανήσυχος, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, με τον Sergio Perez να βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος των οδηγών με 30 βαθμούς, ενώ ο περσινός πρωταθλητής Max Verstappen βρίσκεται στην 6η θέση με 25 βαθμούς, 46 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Charles Leclerc.

Ο Marko είπε πως πρέπει να λύσουν τα προβλήματα αξιοπιστίας που ταλανίζουν φέτος την ομάδα του, αλλά και να βελτιώσουν το μονοθέσιο συνολικά.

Σήμερα συνέβη το αντίθετο από αυτό που περιμέναμε μετά τις δοκιμές της Παρασκευής. Ελπίζαμε πως θα ήμασταν πιο κοντά στη Ferrari, αλλά ήμασταν απελπιστικά πιο αργοί σε σύγκριση με την Ferrari. Σε ορισμένα σημεία του αγώνα οι Mercedes κινούνταν στον ίδιο ρυθμό με εμάς.

Ο 78χρονος θεωρεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της RB18 είναι το βάρος, με τις φήμες να θέλουν την Red Bull να έχει δημιουργήσει ένα αρκετά βαρύ πάτωμα προκειμένου να μειώσει το φαινόμενο του porpoising.

Το μονοθέσιο μας είναι πολύ βαρύ και σε αυτό ευθύνεται και το γεγονός πως πέρυσι εστιάσαμε σημαντικά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στο περσινό μονοθέσιο, μιας και μαχόμασταν για το πρωτάθλημα.

Στην Ίμολα θα φέρουμε αναβαθμίσεις, όπως και στους επόμενους αγώνες. Ας ελπίσουμε να μπορέσουμε να πλησιάσουμε την Ferrari. Αυτή τη στιγμή είμαστε 10 κιλά βαρύτεροι από τη Ferrari, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 0,3 δευτερολέπτων στον γύρο.

Τα μονοθέσια της Ferrari είναι τόσο αξιόπιστα και γρήγορα. Δεν φαίνεται να έχει σημασία πόσο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες ή τι ελαστικά φορούν.