Η Ferrari έκανε σήμερα το shakedown της 296 GT3 στο Fiorano, με το νέο ιταλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να πατάει για πρώτη φορά την πίστα δοκιμών της εταιρίας. Στο τιμόνι βρέθηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Alessandro Pier Guidi και ο Andrea Bertolini.

Ο πρώτος ξεκίνησε την ανάπτυξη του νέου αγωνιστικού, εναλλάξ με τον δεύτερο. Το πρόγραμμα της ημέρας εναλλάσσονταν μεταξύ των δύο, ενώ ενδιάμεσα η 296 GT3 ελεγχόταν από τους τεχνικούς και μηχανικούς της εταιρίας.

Ο Antonello Coletta, επικεφαλής της Ferrari Attivita Sportive GT, δήλωσε:

Σήμερα σηματοδοτεί την ευκαιρία που οι αγώνες GT γίνονται μέρος του μέλλοντoς μας, και είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε τις πρώτες δοκιμές στο Fiorano επειδή είναι το σπίτι μας και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους που εργάστηκαν στο project να μοιραστούν ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. Το αυτοκίνητο έχει ένα έντονο πρόγραμμα δοκιμών μπροστά του, αλλά είχαμε ήδη κάποια καλά σχόλια από αυτές τις πρώτες δοκιμές.

Η 296 GT3 είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ferrari που κατασκευάζεται από την Oreca, η οποία θα επιφορτιστεί και με την παραγωγή του. Το νέο αγωνιστικό θα αντικαταστήσει τα 488 GT3 και 488 GT3 Evo, με τα οποία η Ferrari κέρδισε 107 τίτλους και 429 νίκες, συμμετέχοντας σε 770 αγώνες.

Τα αποκαλυπτήρια της 296 GT3 αναμένεται να γίνουν σύντομα και εντός του έτους, με το αγωνιστικό ντεμπούτο της νέας αγωνιστικής Ferrari να γίνεται το 2023.