Honda CR-V. Σπορ, υβριδικό και άνετο

Σχετικά άρθρα

Η Honda έχει ανανεώσει το CR-V το οποίο προσφέρεται μόνο ως υβριδικό. Γι’αυτό και έχει μετονομαστεί σε CR-V e:HEV, με το αυτοκίνητο να φέρει νέο λογότυπο στη γρίλια με μπλε περίγραμμα, που διακρίνει τις “εξηλεκτρισμένες” εκδόσεις της ιαπωνικής εταιρείας.

Το υβριδικό μοντέλο διατίθεται σε προσθιοκίνητες και τετρακίντες εκδόσεις και συνδυάζει έναν 2,0-λιτρο i-VTEC βενζινοκινητήρα απόδοσης 145 ίππων στις 6.200 σ.α.λ. με 175 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. και έναν ηλεκτροκινητήρα 135 kW (184 ίππων) με ροπή 315 Nm. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα – βενζινοκινητήρα επιταχύνει το CR-V e:HEV από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα στη προσθιοκίνητη εκδοχή, και σε 8,9 δευτερόλεπτα στην τετρακίνητη, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα.

Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα πετυχαίνει κατανάλωση καυσίμου 6,6 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 από 151 γρ/χλμ στα προσθιοκίνητα μοντέλα, και κατανάλωση καυσίμου 7,1 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 από 161 γρ/χλμ στις τετρακίνητες εκδόσεις, στον WLTP κύκλο.

Το υβριδικό CR-V δίνει την επιλογή στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης, τα EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive, ενώ ο οδηγός μπορεί να αφήσει την τεχνολογία i-MMD να επιλέγει έξυπνα και αυτόματα μεταξύ των τριών προγραμμάτων οδήγησης με στόχο τη βέλτιστη δυνατή απόδοση. Το λογισμικό του συστήματος επιλέγει συνεχώς το κατάλληλο πρόγραμμα για μεγιστοποίηση της απόδοσης, ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον, χωρίς παρέμβαση του οδηγού.

EV Drive

Η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει άμεση ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα που μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο για περίπου 2 χιλιόμετρα.

Hybrid Drive

Ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ σε ένα μοτέρ / γεννήτρια, που με τη σειρά του παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα κίνησης

Engine Drive

Ο βενζινοκινητήρας συνδέεται άμεσα με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη κλειδώματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις οδήγησης στην πόλη, ο υπολογιστής του CR-V θα επιλέξει αυτόματα μεταξύ του Hybrid Drive και του EV Drive για βέλτιστη απόδοση. Στο Hybrid Drive, το πλεόνασμα ενέργειας από τον βενζινοκινητήρα μπορεί να ανατροφοδοτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας μέσω του μοτέρ-γεννήτριας.

Το ιαπωνικό SUV προσφέρεται και στην έκδοση Sport Line που είναι διαθέσιμη σε δύο εξωτερικά χρώματα (μαύρο και άσπρο) και να ενσωματώνει σκουρόχρωμα στιλιστικά στοιχεία, όπως το ένθετο των προβολέων, οι εξωτερικοί καθρέπτες και τα πλαίσια των παραθύρων, ενώ μαύρο φινίρισμα χρησιμοποιείται επίσης στις ζάντες αλουμινίου 18” και στα μπουλόνια.

Επίσης φέρει σκούρο, χρωμιωμένο φινίρισμα γύρω από τα φώτα ομίχλης και τη μάσκα, και αντίστοιχες πινελιές στον προφυλακτήρα, τις πόρτες και την πίσω πόρτα. Τα φιμέ κρύσταλλα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό και στο εσωτερικό του συναντάμε σκούρες ξύλινες επενδύσεις, μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες, μαύρη επένδυση στην οροφή και στις κολόνες και δερμάτινα καθίσματα.

Στις υπόλοιπες εκδόσεις το μοντέλο φέρει ασημί φινίρισμα στη κεντρική κονσόλα, στις πόρτες και στο ταμπλό, ενώ στην έκδοση Elegance (SE) συναντάμε νέες ζάντες αλουμινίου 18” και φιμέ κρύσταλλα, με ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου να έχει προστεθεί στις κορυφαίες εκδόσεις Executive (EX).

Το CR–V e:HEV εξασφαλίζει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία με υψηλή οδηγική άνεση, με την ελαφριά και άκαμπτη δομή του να έχει χαμηλό κέντρο βάρους, με βελτιωμένα συστήματα εμπρός και πίσω ανάρτησης και σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού.

Η σχεδίαση της πλατφόρμας ενσωματώνει την δομή αμαξώματος ACE (Advanced Compatibility Engineering) νέας γενιάς, που χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών στοιχείων για ομοιόμορφη κατανομή της ενέργειας σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Honda “Ασφάλεια για Όλους”, το CR-V φέρει στον βασικό του εξοπλισμό κορυφαία συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που συμπληρώνονται από τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda Sensing, το οποίο προσφέρει μία πλήρης σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, όπως το Collision Mitigation Braking System (βοηθά στην επιβράδυνση ή και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου εάν το σύστημα διαπιστώσει ότι η σύγκρουση με ένα προπορευόμενο όχημα είναι αναπόφευκτη), το Forward Collision Warning, το Lane Departure Warning, το Road Departure Mitigation (χρησιμοποιεί δεδομένα από την κάμερα για να διαπιστώσει κατά πόσο το όχημα εκτρέπεται από το δρόμο και κάνει διακριτικές παρεμβάσεις στο τιμόνι για να κρατήσει το όχημα στη λωρίδα του ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα πέδησης).

Επίσης υπάρχει το Lane Keeping Assist (που κρατά το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας), το Adaptive Cruise Control, το Traffic Sign Recognition, το Intelligent Speed Limiter, το Intelligent Adaptive Cruise Control, το Low Speed Following, ενώ η κάμερα οπισθοπορείας προσφέρει κανονική ορατότητα 130 μοιρών, μια ευρυγώνια 180 μοιρών και μια πανοραμική απεικόνιση.

Επίσης στάνταρ προσφέρεται η υπηρεσία κλήσης έκτακτης ανάγκης (eCall), το Vehicle Stability Assist με έλεγχο πρόσφυσης που αυξάνει τις δυνατότητες ελέγχου κατά τη επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το στρίψιμο, αλλά και το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Το CR-V e:HEV είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε 7 εκδόσεις με τιμές που ξεκινούν από τα 38.800 ευρώ και φθάνουν τα 51.500 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Η Honda ανακαλεί 427.382 CR-V

Η Honda ανακαλεί 427.382 οχήματα CR-V που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018 και 2022 επειδή μια ασφάλεια που λείπει στο καλώδιο της μπαταρίας 12 volt μπορεί...

Νέο προωθητικό πρόγραμμα Honda Dream Offers

Με την παρουσίαση της νέας γενιάς CR-V και των ολοκαίνουργιων ZR-V και e:Ny1, η Honda στην Ελλάδα παρουσιάζει το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Honda Dream...