Η Lamborghini σημείωσε νέο ρεκόρ παραδόσεων πρώτου τριμήνου, μιας και από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2022 κατάφερε να παραδώσει σε όλο τον κόσμο 2.539 αυτοκίνητα, 5% περισσότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021 και 31% περισσότερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

O Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, σχολίασε:

Έχουμε κάνει ένα σταθερό ξεκίνημα σε μια χρονιά που θα φέρει νέες προκλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Παρά την αβεβαιότητα που προκαλείται από μια γεωπολιτική κατάσταση που όχι μόνο είναι βαθιά οδυνηρή, αλλά σημαίνει επίσης ότι είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις οποιουδήποτε είδους, μπορούμε να βασιστούμε στην εξαιρετική απήχηση που έχουμε παγκοσμίως αυτή τη στιγμή.

Κάθε μήνα οι παραγγελίες που λαμβάνουμε ξεπερνούν την παραγωγή μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετές παραγγελίες για να καλύψουμε άνετα περισσότερους από 12 μήνες παραγωγής. Επιπλέον, προετοιμαζόμαστε για ένα νέο στάδιο στην ιστορία της Lamborghini σε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς προχωράμε προς την ηλεκτροκίνηση με την άφιξη του νέου υβριδικού μοντέλου V12 το 2023 [ο διάδοχος της Aventador].

Από τα 2.539 αυτοκίνητα που πούλησε η Lamborghini το πρώτο τρίμηνο, το 40% κατέληξε στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, το 32% στην Αμερική και το 28% στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού.

Περισσότερες από τις μισές πωλήσεις αφορούσαν την Urus (1.547 αυτοκίνητα), με τα 844 να ήταν Huracan και τα υπόλοιπα 148 Aventador.

Μέσα στο δεύτερο μισό του έτους, η Lamborghini θα παρουσιάσει 2 νέες εκδόσεις της Urus και την Huracan Sterrato.