Ο Binotto έμαθε πώς να είναι ηγέτης από τον Schumacher

Σχετικά άρθρα

Ο Mattia Binotto ανέλαβε τα ηνία της Ferrari το 2019, αλλά η σχέση του με τη Scuderia ξεκίνησε το 1995, όταν και προσλήφθηκε στο τμήμα κινητήρα, με τον Binotto να ήταν εκεί την περίοδο της παντοκρατορίας της Ferrari, την εποχή του Michael Schumacher.

Μεταξύ 1999 και 2004 ο Schumacher κέρδισε 5 πρωταθλήματα οδηγών, ενώ η Ferrari κατέκτησε 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Ο Binotto σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild, είπε πως ο Michael Schumacher του έμαθε τι χρειάζεται για να είσαι ηγέτης.

Ήταν μια φανταστική στιγμή. Είμαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτού. Έμαθα πολλά από τον Schumacher. Πήρα από τον Michael τη νοοτροπία και την ικανότητα του πως είναι να είσαι ηγέτης. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό.

Η περίοδος του Binotto ως επικεφαλής της Ferrari δεν ήταν καθόλου ομαλή, αφού το 2019 σημαδεύτηκε από την διαμάχη για την μονάδα ισχύος της Scuderia, ενώ ακολούθησε η θλιβερή σεζόν του 2020, όπου η Ferrari τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο η ομάδα διατήρησε την πίστη της σε αυτόν, με τον Binotto και την Ferrari να μιλούσαν από τότε για ανάκαμψη το 2022, όπως και έγινε, με τον Charles Leclerc, μετά από τους τρεις πρώτους αγώνες, να βρίσκεται στη κορυφή του πρωταθλήματος των οδηγών και η Ferrari στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών.

Ένα μεγάλο έργο όπως αυτό διαρκεί χρόνια. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι και συνεχίζεται ακόμα. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν και να βελτιωθούν. Θέλουμε να επαναφέρουμε αυτή την κουλτούρα της Ferrari στην ομάδα. Αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει.

Είμαστε η μοναδική ομάδα που ήμασταν πάντα στη Formula 1 και η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία. Αυτό θέλουμε να υποστηρίξουμε. Αυτό καταλαβαίνουμε με το μότο μας “Essere Ferrari”.

Το 1-2 στο Μπαχρέιν μας έδωσε μια επιπλέον ώθηση στο κίνητρό μας. Όλοι στη Ferrari περίμεναν τη νέα σεζόν και κάναμε πολλή δουλειά και βάλαμε πάθος σε αυτήν. Ξέραμε ότι είχαμε ένα καλό αυτοκίνητο, αλλά δεν καταλάβαμε πόσο καλό ήταν παρά μόνο μετά τον αγώνα. Ήταν μεγάλη ανακούφιση για όλους μας.

ΠηγήBild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...