Η Mini επιστρέφει στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Μετά από απουσία δέκα ετών, η Mini ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στον φετινό 24ωρο αγώνα του Nurburgring. Αυτό θα γίνει με ένα κατάλληλα τροποποιημένο Mini John Cooper Works, το οποίο θα τρέξει στην κατηγορία SP3T, με την ιδιωτική ομάδα Bulldog Racing.

Ο 24ωρος αγώνας στην “Πράσινη Κόλαση” θεωρείται η απόλυτη δοκιμασία αντοχής για ανθρώπους και μηχανές. Η 50ή έκδοση του θα λάβει χώρα φέτος από τις 26 μέχρι τις 29 Μαΐου, στην πίστα μήκους 25.378 χλμ. που αποτελείται από την διαδρομή που διεξάγονται οι αγώνες της F1 (Grand Prix), καθώς και του θρυλικού Nordschleife του Nurburgring.

Το project ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην Bulldog Racing, που έχει έδρα μόλις μερικά μέτρα από το Nordschleife. Μηχανικά, το αγωνιστικό κινείται από τον 4κύλινδρο 2.000 κ.εκ turbo κινητήρα, απόδοσης 306 ίππων και 450 Nm ροπής, που στέλνει την κίνηση στον εμπρός άξονα μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβώτιο. Αυτό περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με ποσοστό εμπλοκής έως 70%.

Ωστόσο, έχουν γίνει οι απαραίτητες αγωνιστικές μετατροπές, όπως η τοποθέτηση αγωνιστικού roll cage ειδικά εξελιγμένου για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ακόμα, η χωρητικότητα του αγωνιστικού ρεζερβουάρ καυσίμου αυξήθηκε στα 100 λίτρα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί εκτενείς παρεμβάσεις στην αεροδυναμική, καθώς υπάρχει ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, πλήρες κάλυμμα στο κάτω μέρος αμαξώματος, διαχύτης και εμπρός splitter.

Το βάρος έχει μειωθεί με τη χρήση Makrolon τζαμιών, ενώ έχει τοποθετηθεί αγωνιστική ανάρτηση, με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης. Όλα τα κινούμενα μέρη του πλαισίου και της ανάρτησης αντικαταστάθηκαν με ενισχυμένα ρουλεμάν Uniball, ενώ υπάρχει υδραυλικό σύστημα ανύψωσης του αμαξώματος. Τέλος, υπάρχει νέα πολλαπλή εξαγωγής και αγωνιστικός καταλύτης, με τα φρένα να προέρχονται από την BMW M Performance.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...