Τα κέρδη 3,3 δισ. δολαρίων της Tesla ξεκλείδωσαν πακέτο αποζημιώσεων 23 δισ. δολαρίων για τον Elon Musk

Σχετικά άρθρα

Κέρδη ύψους 3,3 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα η Tesla για το πρώτο τρίμηνο του 2022, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκλειδώσει ακόμη ένα μέρος του πακέτου αποδοχών του Elon Musk, αφού κατάφερε να πιάσει τρεις ακόμη (τον 9ο, τον 10ο και τον 11ο) από τους 12 στόχους στην ειδική συμφωνία που έχει κάνει με την Tesla.

Αυτό σημαίνει ότι ο Musk είναι πλέον σε θέση να ασκήσει επιπλέον 25,2 εκατομμύρια option μετοχών της Tesla (8,4 εκατ. ανά στόχο), αν και πρέπει να περιμένει τουλάχιστον πέντε χρόνια για να μπορέσει να τις πουλήσει.

Τα options έχουν τιμή 70,01 δολαρίων, έκπτωση άνω του 93% από την τρέχουσα τιμή της μετοχής (1.030 δολάρια), κάτι που σημαίνει ότι ο Musk θα έχει κέρδος 23 δισ. δολαρίων εάν μπορούσε να πουλήσει αμέσως τις μετοχές.

Αυτό σημαίνει πως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε ακόμη πλουσιότερος, αφού η περιουσία του των 249 δισ. δολαρίων θα αυξηθεί κατά επιπλέον 23 δισ. δολάρια. Ο Musk δεν λαμβάνει μισθό στην Tesla. Το πακέτο αποδοχών του απαιτεί την αύξηση της κεφαλαιοποίησης της εταιρίας και την οικονομική ανάπτυξη της Tesla για να πετύχει μια σειρά αυξανόμενων στόχων.

Το σύνολο του πακέτου αποδοχών του θα το πάρει μόνο όταν η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπεράσει τα 650 δισ. δολάρια, κάτι που ήδη έχει συμβεί, μιας και η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπερνά ήδη τα 1,01 τρισ. δολάρια, αλλά και αν τα ετήσια έσοδα της εταιρείας φτάνουν τα 175 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη τα 14 δισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...