Τον περασμένο Δεκέμβριο διέρρευσε πλήρως η νέα -τέταρτη- γενιάς του Mini Cooper S, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει εντός του 2023. Οι φωτογραφίες έδειχναν έναν ακαμουφλάριστο αυτοκίνητο να συνοδεύεται από άλλα τρία πρωτότυπα, που φέρουν το γνωστό κίτρινο καμουφλάζ της βρετανικής εταιρίας, με όλα να είναι στην κλασική τρίθυρη έκδοση αμαξώματος.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η ηλεκτροποίηση της βρετανικής γκάμας θα φέρει μεγάλες αλλαγές στα διαθέσιμα μοντέλα της. Έτσι, ένα νέο και ήδη επιβεβαιωμένο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό crossover θα καλύψει το κενό μεταξύ της πεντάθυρης έκδοσης του Mini και του Countryman της επόμενης γενιάς, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι έμμεσος αντικαταστάτης του 5-θυρου μοντέλου και του Clubman.

Η νέα γενιά του Countryman θα μεγαλώσει κατά 200 χλστ. σε μήκος, κάτι που δημιουργεί χώρο στη γκάμα της Mini για ένα μικρότερο crossover. Γι’αυτό το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό crossover θα έρθει να αναπληρώσει αυτό το κενό.

Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο αυτό μοντέλο αναφέρουν ότι θα έχει πιο ριζοσπαστικό σχεδιασμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη γκάμα που έχει πιο ρετρό χαρακτηριστικά. έτσι ώστε να προσελκύσει νέους πελάτες στην εταιρία.