Έγινε γνωστή η αιτία του ατυχήματος του Leclerc στο ιστορικό GP του Μονακό

Σχετικά άρθρα

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το ιστορικού GP του Μονακό, όπου ο Charles Leclerc συμμετείχε στον αγώνα με την Ferrari 312B3 του Niki Lauda του 1974.

Ο Μονεγάσκος ήταν άτυχος, καθώς στον τρίτο γύρο του αγώνα έχασε απότομα τον έλεγχο του πίσω μέρους στη La Rascasse, με αποτέλεσμα το ιταλικό μονοθέσιο να πέσει πάνω στα προστατευτικά στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρές ζημιές στο πίσω μέρος του μονοθεσίου, με τον Leclerc να θεωρεί τον εαυτό του άτυχο.

Σήμερα γίνεται γνωστό το ατύχημα του Leclerc δεν προήλθε από οδηγικό λάθος, με τον ίδιο να δηλώνει αμέσως με το περιστατικό:

Έχασα τα φρένα. Έχασα τα φρένα! Φρέναρα, το πεντάλ ήταν σκληρό και μετά ακούμπησε στο πάτωμα. Ήμουν τυχερός που το έπαθε εκείνη τη στιγμή, γιατί αν το είχα πάθει σε άλλο μέρος, δεν θα ήταν καλό… Το πρόβλημα είναι ότι τρόμαξα.

Έφτασα κανονικά στη στροφή και ήταν απότομο.

Όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες του Motorsport.com, ο δίσκος του εμπρός αριστερά άκρου έσπασε.

Χωρίς αριστερά εμπρός φρένο, η δύναμη μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στη δεξιά πλευρά, αφήνοντας τον Leclerc έρμαιο της φυσικής, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της 312B3 και να τρακάρει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μετακομίζει το Ισπανικό Grand Prix από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Ισπανικό Grand Prix θα μπορούσε από το 2027 να μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη, σε μια νέα πίστα που...