Γερμανία: Κάμερες θα πιάνουν οδηγούς που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο τους

Σχετικά άρθρα

Μετά την Αυστραλία και την Αγγλία, η Γερμανία γίνεται μια ακόμη χώρα που χρησιμοποιεί ειδικές κάμερες που μπορούν να αναγνωρίσουν εάν ο οδηγός ενός οχήματος χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του ενώ οδηγεί.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες κάμερες είναι επαναστατική και θα μπορούσε να αλλάξει το “παιχνίδι” για την αστυνομία, καθώς μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν τους παραβάτες μόνο όταν τους εντοπίσουν, ενώ οδηγούν δίπλα τους.

Οι νέες κάμερες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύουν άμεσα φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας που λαμβάνονται “κοιτώντας” το παρμπρίζ κάθε διερχόμενου οχήματος. Οι κάμερες μπορούν να τοποθετηθούν σε γερανογέφυρες ή σε φορητά τρέιλερ, τραβώντας φωτογραφίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες και χωρίς θάμπωμα, ακόμη και αν τα οχήματα κινούνται με ταχύτητες που φτάνουν έως τα 300 χλμ/ώρα.

Στη συνέχεια το λογισμικό εξετάζει τις φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο και το σύστημα επισημαίνει σε έναν ελεγκτή (άνθρωπο) οποιονδήποτε έχει ένα τηλέφωνο στο χέρι του.

Τέτοιες κάμερες έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου και οι αρχές ανακοίνωσαν πως μια από τις κάμερες μέσα σε μια μια ώρα λειτουργίας εντόπισε 10 παραβάτες.

Από την 1η Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία τρίμηνη πιλοτική λειτουργία των καμερών στους δρόμους της πόλης Τρίερ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δοκιμαστική λειτουργίας τους και στη πόλη Μάιντζ.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 100 ευρώ και 1 βαθμός ποινής, με την αστυνομία να τονίζει πως το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό, μιας και με την χρήση των καμερών ευελπιστεί πως οι οδηγοί δεν θα χρησιμοποιούν το τηλέφωνο τους ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

ΠηγήAMuS.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...
Autoblog.gr