Η Volkswagen παρουσιάζει το Golf R 20 Years Edition, το δυνατότερο Golf που έχει κυκλοφορήσει

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen γιορτάζει την 20η επέτειο του τμήματος R Performance και για την περίσταση παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf R. Το πλήρες όνομα του μοντέλου είναι Golf R 20 Years Edition και είναι το πιο ισχυρό εργοστασιακό Golf που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Μηχανικά, ο 2,0-λιτρος TSI κινητήρας (EA888) αποδίδει 333 ίππους, ήτοι μια αύξηση κατά 13 ίππους σε σχέση με την ιπποδύναμη του “απλού” Golf R. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και, όπως συμβαίνει με κάθε R μοντέλο (από το πρώτο Golf R του 2002), η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Το turbo λειτουργεί πλέον με σταθερή ταχύτητα κάτω από μερικό φορτίο του γκαζιού, γεγονός που κάνει τον κινητήρα πιο άμεσο στις εντολές του οδηγού. Το αυτοκίνητο φέρει την σπορ εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, με την Volkswagen να αναφέρει ότι έχει αναπτύξει μια λειτουργία “Emotional Start” (συναισθηματικής εκκίνησης), που ανεβάζει τις στροφές του κινητήρα έως τις 2.500 σ.α.λ. κατά την εκκίνηση του μοτέρ, για να δώσει στο hot hatch έναν πιο επιθετικό ήχο.

Επιπλέον, το λογισμικό για το DSG κιβώτιο ταχυτήτων έχει επαναχαρτογραφηθεί για να δίνει καλύτερο feedback κατά τις αλλαγές σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές είναι πιο απότομες, ώστε να αυξήσει τον ενθουσιασμό του οδηγού.

Η ειδική έκδοση του Gold R διατίθεται σε δύο χρώματα, το μπλε Lapiz Blue και το λευκό. Με το πρώτο, οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών είναι βαμμένες σε γυαλιστερό μαύρο, ενώ με το δεύτερο αποκτούν μπλε απόχρωση. Προαιρετικά, οι ζάντες μπορούν να “ντυθούν” με τα Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche 911 Turbo “ξεφτιλίζει” την Mercedes AMG GT 63 S στο 1000άρι

Στη θεωρία τα δύο γερμανικά sport μοντέλα δείχνουν να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις, αλλά στη πραγματικότητα, η Porsche 911 Turbo είναι πολύ γρηγορότερη...

Η νέα BMW X2 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η νέα BMW X2 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73...