Η Volkswagen συνεχίζει το teasing του νέου Amarok και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα video που μας αποκαλύπτει τη κεντρική οθόνη 12″, σε κάθετη διάταξη, που θα συναντάμε στο εσωτερικό του νέου pickup.

Στην αγορά αναμένεται στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του επόμενου έτους και θα βασίζεται στην T6 πλατφόρμα του νέου Ford Ranger. Η παραγωγή του θα μεταφερθεί από την Αργεντινή και τη Γερμανία της σημερινής γενιάς, στο εργοστάσιο της Ford στη Νότια Αφρική.

Θα προσφέρεται πέντε εκδόσεις εξοπλισμού, τις Amarok, Life, Style, PanAmericana (offroad χαρακτήρας) και Aventura (εντός δρόμου χαρακτήρας). Το νέο Amarok έχει αυξημένο μήκος κατά 100 χλστ., και φτάνει τα 5.350 χλστ., ενώ θα είναι φαρδύτερο από τη τρέχουσα γενιά, προσφέροντας μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους.

Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 175 χλστ., αγγίζοντας πλέον τα 3.270 χλστ.. Το πλάτος του ανέρχεται στα 1,91 μέτρα και το ύψος στα 1,88 μέτρα, με το ωφέλιμο φορτίο να αγγίζει έως και 1,2 τόνους ενώ πλέον το μέγιστο φορτίο έλξης φτάνει τους 3,5 τόνους.

Ανάλογα με την παραλλαγή κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων και την αγορά διατίθεται ένας βενζινοκινητήρας και έως και τέσσερις διαφορετικοί πετρελαιοκινητήρες με τέσσερις έως έξι κυλίνδρους και 2,0 έως 3,0 λίτρα κυβισμό– κατ’ επιλογή με πισωκίνηση, επιλεκτική ή μόνιμη τετρακίνηση. Ανάμεσα στους κινητήρες θα συναντάμε και τον 3,0-λιτρο V6 turbodiesel TDI.

H τρίτη γενιά του Amarok διαθέτει περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, από τα οποία πάνω από 20 είναι εντελώς νέα στο μοντέλο. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο τόσο ως μονοκάμπινο (SingleCab) όσο και ως διπλοκάμπινο (DoubleCab) και θα φέρει LED προβολείς (Matrix LED IQ.Light στον πρόσθετο εξοπλισμό), με τις ζάντες του να είναι διαστάσεων από 17″ έως 21″.

Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, το νέο Amarok παρέχει στην επιφάνεια φόρτωσης ανάμεσα στους θόλους επαρκή χώρο για την εγκάρσια φόρτωση μιας ευρωπαλέτας που μπορεί εκεί να προσδένεται με ανθεκτικούς κρίκους. Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 8″, μεγάλη οθόνη αφής (10,1″ ή 12″), προηγμένο ηχοσύστημα και άλλα.