Ο εξηλεκτρισμός του Honda CR-V

Σχετικά άρθρα

Το CR-V είναι το τρίτο μοντέλο της Honda που ηλεκτρίστηκε στην Ευρώπη, με το ιαπωνικό SUV να αποκτά το e:HEV στο όνομά του και να φέρει το νέο λογότυπο στη γρίλια με μπλε περίγραμμα.

Το μήκος 4,6 μέτρων μεσαίο SUV εξοπλίζεται με τον 2.000 κ.εκ i-VTEC κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και αποδίδει 145 άλογα με 175 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων με 315 Nm ροπής και με μια μπαταρία ιόντων-λιθίου, η οποία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο.

Το σύστημα μετάδοσης έχει εξελιχθεί από την ίδια την Honda και διαθέτει μια σχέση, με την εταιρία να τονίζει πως είναι αποδοτικότερο στη μεταφορά της ροπής, έχοντας παράλληλα πιο συμπαγές σε διαστάσεις από το eCVT.

Η λειτουργία του υβριδικού συστήματος ελέγχεται από το σύστημα Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD), που εξασφαλίζει τόσο την απρόσκοπτη και ανεπαίσθητη εναλλαγή μεταξύ των μονάδων ισχύος, αλλά και την κατανομή της ροπής στους δύο άξονες, καθώς το CR-V e:HEV εξακολουθεί να προσφέρεται τόσο ως προσθιοκίνητο, όσο και ως τετρακίνητο.

Η μέση κατανάλωση ανακοινώνεται στα 6,6 λίτρα ανά 100 χλμ και οι εκπομπές CO2 στα 151 γρ/χλμ στο προσθιοκίνητο μοντέλο, με τις αντίστοιχες τιμές της τετρακίνητης έκδοσης να είναι 7,1 λίτρα/100 χλμ και 161 γρ/χλμ εκπομπές CO2, πάντα στον κύκλο WLTP.

Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 8,6 και 8,9 δευτερόλεπτα για την προσθιοκίνητη και την τετρακίνηση έκδοση αντίστοιχα, με την τελική τους ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα.

Η απόσταση από το έδαφος στη τετρακίνητη έκδοση ανέρχεται στα 20 εκατοστά, ενώ στη προσθιοκίνητη έκδοση είναι ένα εκατοστό μικρότερη, με το σύστημα τετρακίνησης να ελέγχεται από το Intelligent Control System, που ελέγχει αυτόματα την κατανομή της ροπής και αποσυνδέει τους πίσω τροχούς όταν δεν χρειάζεται, για να μειωθεί η μηχανική αντίσταση και να εξοικονομείται καύσιμο.

Ο οδηγός του υβριδικού CR-V μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης, τα EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive, με το πρώτο να μπορεί να κινήσει αποκλειστικά το αυτοκίνητο με τον ηλεκτροκινητήρα για περίπου 2 χιλιόμετρα.

Η επιλογή ανάμεσα στα προγράμματα οδήγησης μπορεί να γίνει αυτόματα από το αυτοκίνητο, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, χάρη στη τεχνολογία i-MMD, που επιλέγει συνεχώς το κατάλληλο πρόγραμμα για μεγιστοποίηση της απόδοσης, ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον.

Το ιαπωνικό SUV εξοπλίζεται με τη σουίτα Honda Sensing που περιλαμβάνει τα συστήματα Collision Mitigation Braking, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Road Departure Mitigation, Lane Keeping Assist, Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limiter, Intelligent Adaptive Cruise Control, Vehicle Stability Assist, eCall, Low Speed Following και ευρυγώνια κάμερα οπισθοπορείας.

Το CR-V e:HEV προσφέρεται πλέον και στην έκδοση Sport Line που είναι διαθέσιμη σε δύο εξωτερικά χρώματα, μαύρο και άσπρο, και ενσωματώνει σκουρόχρωμα στιλιστικά στοιχεία, όπως το ένθετο των προβολέων, οι εξωτερικοί καθρέπτες και τα πλαίσια των παραθύρων, ενώ μαύρο φινίρισμα χρησιμοποιείται επίσης στις ζάντες αλουμινίου 18” και στα μπουλόνια.

Επίσης φέρει σκούρο, χρωμιωμένο φινίρισμα γύρω από τα φώτα ομίχλης και τη μάσκα, και αντίστοιχες πινελιές στον προφυλακτήρα, τις πόρτες και την πίσω πόρτα. Τα φιμέ κρύσταλλα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό και στο εσωτερικό του συναντάμε σκούρες ξύλινες επενδύσεις, μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες, μαύρη επένδυση στην οροφή και στις κολόνες και δερμάτινα καθίσματα.

Στις υπόλοιπες εκδόσεις το μοντέλο φέρει ασημί φινίρισμα στη κεντρική κονσόλα, στις πόρτες και στο ταμπλό, ενώ στην έκδοση Elegance (SE) συναντάμε νέες ζάντες αλουμινίου 18” και φιμέ κρύσταλλα, με ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου να έχει προστεθεί στις κορυφαίες εκδόσεις Executive (EX).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...