Ερευνητής βρήκε τρόπο να κλέβει ένα μοντέλο της Tesla σε 130 δευτερόλεπτα

Σχετικά άρθρα

Ο Martin Herfurt, ένας ερευνητής ασφάλειας από την Αυστρία, εκμεταλλευόμενος ένα κενό ασφαλείας της λειτουργίας NFC στα μοντέλα της Tesla, μπόρεσε να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό κλειδί και να κλέψει το αυτοκίνητο.

Ο Herfurt εκμεταλλεύτηκε τη λειτουργία που επιτρέπει στους κατόχους ενός Tesla να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους με το ψηφιακό κλειδί τους, δίνοντας τους χρονικό περιθώριο 130 δευτερολέπτων να εκκινήσουν το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα το σύστημα επιτρέπει την αποδοχή νέων ψηφιακών κλειδιών, χωρίς να απαιτεί τον έλεγχο ταυτότητας αυτών. Μάλιστα το σύστημα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με οποιαδήποτε Bluetooth Low Energy (BLE) συσκευή που βρίσκεται στη περιοχή.

Έτσι ο Herfurt δημιούργησε μια εφαρμογή που “μιλάει την ίδια γλώσσα” με την επίσημη εφαρμογή της Tesla και μέσω αυτής επικοινωνεί με το αυτοκίνητο. Ο ίδιος σε video που ανέβασε στο YouTube, δείχνει πως όταν βρίσκεται κοντά σε ένα αυτοκίνητο της Tesla και ο κάτοχός του το ξεκλειδώνει με την κάρτα-κλειδί που κάνει χρήση της τεχνολογίας NFC, μπορεί να κλέψει το κλειδί αυτό, χωρίς να το καταλάβει ο ιδιοκτήτης, στη συνέχεια να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό κλειδί και να κλέψει ανενόχλητος το αυτοκίνητο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα