Fuel Pass 2: Έως 100 ευρώ η επιδότηση βενζίνης

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Fuel Pass 2, το νέο πακέτο επιδοτήσεων των καυσίμων, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να λέει πως οι δικαιούχοι του θα είναι δυνητικά 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων από τους 3,5 εκατομμύρια.

Οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση τα εισοδήματα του 2021 στην σχετική πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει τέλη Ιουλίου. Προϋπόθεση είναι να έχει υποβληθεί φετινή φορολογική δήλωση, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

Το Fuel Pass 2 αυξάνεται στα 80 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ανέρχεται στα 60 ευρώ. Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη: 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 70 ευρώ για τα δίκυκλα.

Τα παραπάνω ποσά αφορά τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, μιας και με αυτή το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ. Αν κάποιος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβει:

  • 65 ευρώ για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή
  • 85 ευρώ για αυτοκίνητο στα νησιά
  • 45 ευρώ για μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική Ελλάδα και 55 στα νησιά

Το Fuel Pass 2 αφορά το τρίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος με δηλωθέν φορολογικό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, φτάνοντας τις 45.000 ευρώ.

Πρακτικά η επιδότηση μειώνει τις τιμές κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στο ντίζελ κίνησης, η ενίσχυση παραμένει στα 15 λεπτά ανά λίτρο στην αντλία. Επίσης, επιστρέφεται το ΕΦΚ στους πολίτες που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...