Η VW μας δείχνει το premium εσωτερικό του νέου Amarok

Σχετικά άρθρα

Απομένουν 10 ημέρες μέχρι τις 7 Ιουλίου, όταν η Volkswagen θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Amarok και σήμερα η γερμανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη teaser video του νέου της pickup.

Αυτό είναι σύντομο και αναδεικνύει το premium αλλά λειτουργικό εσωτερικό του νέου pickup της εταιρίας, με την Volkswagen να τονίζει ότι το Amarok θα εξακολουθεί να έχει φυσικά κουμπιά παρά την τρέχουσα μόδα με τις οθόνες αφής. Ακόμα, επισημαίνει ότι η ανάγλυφη επιφάνεια του μοχλού έντασης ήχου και του διακόπτη φώτων τα κάνει πιο εύκολα στο χειρισμό, με τα χειριστήρια να έχουν όψη αλουμινίου.

Το νέο Amarok αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του επόμενου έτους και θα βασίζεται στην T6 πλατφόρμα του νέου Ford Ranger. Η παραγωγή του θα μεταφερθεί από την Αργεντινή και τη Γερμανία της σημερινής γενιάς, στο εργοστάσιο της Ford στη Νότια Αφρική.

Θα προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού, τις Amarok, Life, Style, PanAmericana (offroad χαρακτήρας) και Aventura (εντός δρόμου χαρακτήρας). Το νέο Amarok έχει αυξημένο μήκος κατά 100 χλστ., και φτάνει τα 5.350 χλστ., ενώ θα είναι φαρδύτερο από τη τρέχουσα γενιά, προσφέροντας μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους.

Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 175 χλστ., αγγίζοντας πλέον τα 3.270 χλστ.. Το πλάτος του ανέρχεται στα 1,91 μέτρα και το ύψος στα 1,88 μέτρα, με το ωφέλιμο φορτίο να αγγίζει έως και 1,2 τόνους ενώ πλέον το μέγιστο φορτίο έλξης φτάνει τους 3,5 τόνους.

Ανάλογα με την παραλλαγή κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων και την αγορά διατίθεται ένας βενζινοκινητήρας και έως και τέσσερις διαφορετικοί πετρελαιοκινητήρες με τέσσερις έως έξι κυλίνδρους και 2,0 έως 3,0 λίτρα κυβισμό– κατ’ επιλογή με πισωκίνηση, επιλεκτική ή μόνιμη τετρακίνηση. Ανάμεσα στους κινητήρες θα συναντάμε και τον 3,0-λιτρο V6 turbodiesel TDI.

H τρίτη γενιά του Amarok διαθέτει περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, από τα οποία πάνω από 20 είναι εντελώς νέα στο μοντέλο. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο τόσο ως μονοκάμπινο (SingleCab) όσο και ως διπλοκάμπινο (DoubleCab) και θα φέρει LED προβολείς (Matrix LED IQ.Light στον πρόσθετο εξοπλισμό), με τις ζάντες του να είναι διαστάσεων από 17″ έως 21″.

Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, το νέο Amarok παρέχει στην επιφάνεια φόρτωσης ανάμεσα στους θόλους επαρκή χώρο για την εγκάρσια φόρτωση μιας ευρωπαλέτας που μπορεί εκεί να προσδένεται με ανθεκτικούς κρίκους. Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 8″, μεγάλη οθόνη αφής (10,1″ ή 12″), προηγμένο ηχοσύστημα και άλλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr