Η Nio έφτασε τις 10.000.000 ανταλλαγές μπαταριών στους σταθμούς της

Σχετικά άρθρα

Στις 28 Ιουνίου του 2018 η Nio λάνσαρε στην αγορά το ES8 και ταυτόχρονα άρχισε να προσφέρει την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών (battery swap). Τέσσερα χρόνια μετά, η κινέζικη εταιρία ανακοίνωσε ότι στις 4 Ιουλίου του 2022 και τοπική ώρα 20:39.13, οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών της πραγματοποίησαν το 10.000.000στό swap, όταν μόλις πριν 7 μήνες το νούμερο αυτό ήταν στα 4 εκατομμύρια.

Πιο συγκεκριμένα, η ανταλλαγή-ορόσημο έγινε σε ES8 στο Power Swap Station που βρίσκεται στο Shanghai Hongqiao VEG Creative Park. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Nio χρειάστηκε περίπου 29 μήνες για να φτάσει το 1 εκατομμύριο ανταλλαγές μπαταριών.

Με περισσότερα αυτοκίνητα και σταθμούς στη διάθεση των πελατών, η μετάβαση από το 1 εκατομμύριο στα 9 εκατομμύρια χρειάστηκε περίπου 20 μήνες, ενώ το τελευταίο εκατομμύριο ήρθε μόλις σε ένα μήνα ή περίπου ένα swap κάθε 2,8 δευτ.

Μέχρι σήμερα, η Nio έχει σε λειτουργία 999 σημεία, ενώ μέχρι το 2025 θέλει να ξεπεράσει τους 3.700 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών, με την κινέζικη εταιρία να είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει τέτοιους σταθμούς.

O Power Swap Station 2.0, o πρώτος σταθμός ανταλλαγής μπαταριών μαζικής παραγωγής στον κόσμο, επιτρέπει στο όχημα να μπει αυτόματα στο σταθμό, με την αλλαγή της αφόρτιστης μπαταρίας του αυτοκινήτου με μια νέα, φορτισμένη, να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3 λεπτά και να είναι δωρεάν για τους νέους κατόχους της Nio.

Όσοι διαθέτουν μεταχειρισμένα μοντέλα Nio χρεώνονται με βάση πόσες κιλοβατώρες ενέργειας χρειάζονται από τη νέα τους μπαταρία. Για παράδειγμα, εάν βγάλουν μια παλιά μπαταρία με 20% (20 kWh), θα πληρώσουν το υπόλοιπο των επιπλέον 80 kWh που χρειάζονται για μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία 100 kWh, η οποία μπορεί να κοστίσει μόλις 8 ευρώ.

Κάθε Power Swap Station 2.0 διαθέτει 239 αισθητήρες και τέσσερα συνεργαζόμενα συστήματα υπολογιστικού νέφους που μεγιστοποιούν την εφαρμογή τεχνολογιών οπτικής αναγνώρισης. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να ολοκληρώσουν μια ανταλλαγή μπαταριών με ένα μόνο κλικ, ενώ παραμένουν στο αυτοκίνητο τους. Το σύστημα είναι ικανό να ολοκληρώνει έως και 312 ανταλλαγές μπαταριών ανά ημέρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Nissan Leaf θα είναι SUV, το 2025 στην αγορά

Μετά από δύο γενιές ως hatchback, η Nissan ετοιμάζει το νέο Leaf που θα έχει SUV χαρακτηριστικά και θα διαθέτει τους ηλεκτροκινητήρες και τις...

Tesla Cybertruck UP Invincible by Unplugged Performance

Η Unplugged Performance έγινε από τους πρώτους βελτιωτικούς οίκους που παρουσιάζει την πρότασή της για το Tesla Cybertruck. Η σειρά των αξεσουάρ ονομάζεται Up Invincible...

Επίσημο: Toyota Urban SUV Concept για την Ευρώπη, στην αγορά το 1ο εξάμηνο του 2024

Στην Ευρώπη, το εξηλεκρισμένο μείγμα της Toyota βρίσκεται ήδη στο 71% και αναμένεται να αυξηθεί στο 75% το 2024, και αυτό θα επεκταθεί περαιτέρω,...