Polestar: Η τρέχουσα σχεδιαστική τάση των αυτοκινήτων είναι αλαζονική και “κακοποιητική”

Σχετικά άρθρα

Κατά γενική ομολογία και με ελάχιστες εξαιρέσεις, η σημερινή σχεδίαση των αυτοκινήτων είναι πολύ “φορτωμένη”, επιθετική, υπερβολική και καθόλου διαχρονική. Είναι πολύ πιθανό σε 10 με 15 χρόνια, τα σημερινά αυτοκίνητα να φαίνονται εξαιρετικά ξεπερασμένα.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Λίωκη, είναι πολλές οι εταιρίες που προτιμούν να έχουν ένα “disturbing factor” (ενοχλητικό παράγοντα) στη σχεδίαση των αυτοκινήτων, ήτοι να υπάρχει κάτι που να προκαλέσει το μάτι/ενδιαφέρον του κοινού, να φωνάζει, εξαιτίας των έντονων ρυθμών ζωής και των social media. Αυτά τα σχέδια δημιουργούν πόλωση, αλλά το internet μιλά για αυτά. Ένα προκλητικό σχέδιο, όμως, χάνει την διαχρονικότητα του.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο επικεφαλής της Polestar και πρώην σχεδιαστής της Volvo και παλιότερα του Volkswagen Group, Thomas Ingenlath, δήλωσε πάνω σε αυτό:

Περπατάς σε έναν δρόμο με σταθμευμένα αυτοκίνητα και όλα σου “φωνάζουν”. Είναι μια πολύ αλαζονική στάση, να παρενοχλείς πραγματικά τους ανθρώπους με αυτές τις εκφράσεις.

Νιώθεις σαν, έλα πρέπει να έχεις κάποια ευπρέπεια. Κάποιο μάθημα θα ήταν κατάλληλο.

Συνεχίζοντας, ο Ingenlath πιστεύει ότι αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία ήταν το κλειδί για την ανάπτυξη και τις επιτυχίες της Polestar στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, λέγοντας:

Το design είναι ένα μεγάλο πράγμα που λειτουργεί παγκοσμίως, αυτό είναι σίγουρο. Η ποιότητα για το πώς οδηγείται το αυτοκίνητο, αυτό, φυσικά, είναι πιο ευρωπαϊκό και αμερικανικό θέμα. Στην Ασία, δεν είναι απαραίτητα τόσο μεγάλο θέμα που σε κάνει αστέρι εκεί.

ΠηγήTop Gear

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...