Human Horizons HiPhi Z

Σχετικά άρθρα

Μετά το HiPhi X η Human Horizons παρουσιάζει το HiPhi Z, ένα όχημα που διαθέτει 4.066 μεμονωμένα LED στοιχεία που μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με τους επιβάτες, τους άλλους οδηγούς και τον κόσμο γύρω από αυτό.

Τα LED είναι τοποθετημένα στους προφυλακτήρες και στις πόρτες, με την εταιρία να λέει πως οι πόρτες διαθέτουν τεχνολογία που επιτρέπει στο όχημα να ανιχνεύει με ακρίβεια τη θέση του ατόμου και του κλειδιού, έτσι ώστε να ελέγχει καλύτερα τον χρονισμό και τη γωνία του αυτόματου ανοίγματος της πόρτας.

Το όχημα εξοπλίζεται με ενεργή αεροδυναμική και στο εσωτερικό υπάρχει διάκτινο τιμόνι, τέσσερα μεμονωμένα καθίσματα, ηχοσύστημα Meridian 23 ηχείων, ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός και μια περιστρεφόμενη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Επίσης διαθέτει το HiPhi Bot, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα κάθε πτυχή της εμπειρίας οδήγησης και επιβατών, χρησιμοποιώντας συνδυασμό φωτισμού, αφής, ήχου και αρώματος, για να δημιουργήσει ένα καθηλωτικό και ανακουφιστικό περιβάλλον, όπως τονίζει η εταιρία. Το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης HiPhi Pilot διαθέτει 34 αισθητήρες και αισθητήρα LiDAR.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες του HiPhi Z. Φέρει αλουμινένια διπλά ψαλίδια στη μπροστινή ανάρτηση, με την πίσω ανάρτηση να είναι 5 συνδέσμων. Υπάρχει σύστημα αερανάρτησης και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Το μήκους 5 μέτρα αυτοκίνητο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, με την μπαταρία των 120 kWh να προσφέρει αυτονομία 1.135 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο μέτρησης.

Η τιμή του Human Horizons HiPhi Z στη Κίνα ξεκινά από τα 87.950 ευρώ και φτάνει έως τα 117.250 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...