Συνεχίζεται η πτώση της τιμής του πετρελαίου

Σχετικά άρθρα

Πτώση που ξεπερνά τα 7 δολάρια το βαρέλι σημείωσε το αργό πετρέλαιο Brent, καθώς ενισχύεται το δολάριο και η ανησυχία για τη ζήτηση, με την πανδημία στην Κίνα και τους φόβους για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση να επικρατούν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent μειώθηκαν κατά 8,04 δολάρια, 7,51% στα 99,06 δολάρια. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωσε πτώση 8,51 δολάρια ή 8,18% στα 95,58 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου αντιμετωπίζουν ακραίες πιέσεις «καθώς συνεχίζεται η αμυντική στάση με το καταναλωτικό κλίμα να παραμένει σε ύφεση μαζί με την επανεμφάνιση της πανδημίας στην Κίνα», δήλωσε στο Reuters ο Ντένις Κίσλεε, ανώτερο στέλεχος στην BOK Financial.

Η ενίσχυση του δολαρίου προκάλεσε περισσότερες ρευστοποιήσεις, πρόσθεσε ο Κίσλερ. Το πετρέλαιο τιμολογείται σε δολάρια ΗΠΑ, οπότε ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το εμπόρευμα πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι ομολόγων, νωρίτερα την Τρίτη σκαρφάλωσε στο 108,56, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2002. Οι επενδυτές τείνουν να θεωρούν το δολάριο ως ασφαλές καταφύγιο κατά τη διάρκεια της αστάθειας της αγοράς.

Η μεταβλητότητα στις τιμές των δυο πετρελαϊκών δεικτών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου. Η χαμηλότερη ρευστότητα οδηγεί συνήθως σε μια πιο ασταθή αγορά με δραστικές διακυμάνσεις των τιμών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα υποστηρίξει ξανά την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ, όταν συναντηθεί με τους ηγέτες του Κόλπου στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Ωστόσο, γνώστες του κλάδου, πηγές και εμπειρογνώμονες έχουν αμφισβητήσει κατά πόσον, με την τρέχουσα παραγωγή τουλάχιστον 10,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, η Σαουδική Αραβία έχει πραγματικά στο μανίκι της άλλα 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που μπορούν να τεθούν σε λειτουργία γρήγορα και σταθερά.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν βρίσκεται στην Ασία για να συζητήσει τρόπους ενίσχυσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο, ώστε να περιοριστούν τα κέρδη της χώρας και να συμβάλει στη μείωση των τιμών της ενέργειας.

H παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί το 2023 αλλά με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με φέτος, όπως ανέφερε στη μηνιαία του έκθεση, o Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), επικαλούμενος την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο στην αντιμετώπιση της COVID-19 στην Κίνα.

Ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι αναμένει η ζήτηση να αυξηθεί κατά 2,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2023. Η πρόβλεψη για τη φετινή αύξηση παρέμεινε αμετάβλητη στα 3,36 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Musk, εν μέσω κλιμάκωσης της απεργίας, λέει πως οι απαιτήσεις των απεργών θα χρεοκοπήσουν τις Ford, GM και Stellantis,

15η ημέρα απεργίας για τους εργαζομένους των τριών μεγαλύτερων αμερικάνικων αυτοκινητοβιομηχανιών και το συνδικάτο United Auto Workers (UAW) που τους εκπροσωπεί, ανακοίνωσε πως δεν...

Η Mitsubishi θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα

Η Mitsubishi φαίνεται πως αποφάσισε να σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητά της στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, λόγω της χαμηλής ζήτησης, με τις πωλήσεις της...

Hyundai και Kia ανακαλούν 3,37 εκατ. αυτοκίνητα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Hyundai και η Kia ανακοίνωσαν πως προχωρούν στην ανάκληση 3.372.743 αυτοκίνητά τους, με τα περισσότερα να βρίσκονται κυρίως στις ΗΠΑ, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς...