Γερμανία: Δικαστήριο διατάσσει την Tesla να αποζημιώσει πελάτη της

Σχετικά άρθρα

Δικαστήριο του Μονάχου διέταξε την Tesla να επιστρέψει σε έναν πελάτη της το μεγαλύτερο μέρος των 112.000 ευρώ που πλήρωσε για ένα Model X λόγω προβλημάτων με τη λειτουργία Autopilot.

Το δικαστήριο στην απόφασή του επικαλέστηκε μια τεχνική έκθεση η οποία έδειξε ότι το όχημα δεν αναγνώριζε με αξιοπιστία εμπόδια που βρισκόταν στον δρόμο, ενώ κατά καιρούς ενεργοποιούσε άσκοπα τα φρένα.

Το δικαστήριο τονίζει πως αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει “τεράστιο κίνδυνο” στα κέντρα των πόλεων και να οδηγήσει σε συγκρούσεις. Οι δικηγόροι της Tesla υποστήριξαν ότι το Autopilot δεν σχεδιάστηκε για κυκλοφορία στη πόλη.

Η εταιρία υποστηρίζει πως το Autopilot επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να κινούνται αυτόνομα εντός των λωρίδων τους, αλλά δεν τα καθιστά ικανά να οδηγούν μόνα τους.

Διάβασε ακόμη

Γερμανία: Δικαστήριο αναγκάζει την Tesla να αγοράσει πίσω ένα Model 3 λόγω του Autopilot

ΠηγήDer Spiegel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...