Μετά την ηλεκτρική Macan, η Porsche θα βγάλει στην αγορά και ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV που όπως η ηλεκτρική Macan, έτσι και αυτό, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Λειψία της Γερμανίας.

Ο Oliver Blume, CEO της Porsche είπε:

Σκοπεύουμε να προσθέσουμε ένα νέο πολυτελές, πλήρως ηλεκτρικό SUV μοντέλο στο χαρτοφυλάκιό μας. Αυτό το νέο μοντέλο θα επεκτείνει περαιτέρω τη θέση μας στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Στοχεύουμε συγκεκριμένα στις κατηγορίες υψηλότερων περιθωρίων κέρδους και στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες πωλήσεων με αυτόν τον τρόπο.

Είμαστε σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθούμε από τις τάσεις της αγοράς. Η Porsche είναι κορυφαίος παίκτης στην αγορά των σπορ SUV και στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών πολυτελών αυτοκινήτων.

Η Porsche έχει ανακοινώσει πως οι επόμενες Boxster και Cayman θα είναι ηλεκτρικές και σε συνδυασμό με την ηλεκτρική Macan και το μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο της που θέλει το 80% των ετήσιων πωλήσεών της έως το 2030 να αποτελούνται από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Porsche προσφέρει πλέον διακοσμητικά αυτοκόλλητα και αριθμούς για την 911 μέσω του τμήματος Porsche Exclusive Manufaktur.