Επίσημο: Νέο Honda Civic Type R

Σχετικά άρθρα

Με κάθε επισημότητα η Honda παρουσίασε τη νέα γενιά του Civic Type R που θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τις αρχές του 2023. Το μοντέλο παίρνει κίνηση από τον 2,0-λιτρο VTEC  κινητήρα, με την Honda να μην αποκαλύπτει για την ώρα πόσα άλογα αυτός αποδίδει.

Μας λέει μόνο πως έχει νέο turbo έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως η νέα γενιά του Type R είναι η ισχυρότερη που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει πως θα αποδίδει κοντά στα 320-330 άλογα με περίπου 400 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 272 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού. Τα φρένα είναι της Brembo και σχεδιαστικά ξεχωρίζει από το νέο bodykit, το οποίο είναι λιγότερο ακραίο σε σύγκριση με το bodykit της προηγούμενης γενιάς.

Υπάρχουν τριπλές απολήξεις εξατμίσεων, μεγάλη αεροτομή, ζάντες 19″ με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 διαστάσεων 265/30.

Προσφέρεται σε πέντε χρώματα, τα: White Championship, Rallye Red, Racing Blue, Crystal Black και Sonic Grey Pearls και στο εσωτερικό του συναντάμε bucket καθίσματα τοποθετημένα πιο χαμηλά, τριάκτινο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 4 προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport, +R, Individual Mode).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...