Μπορεί το Jimny στην Ευρώπη να αποτελεί πρακτικά παρελθόν, καθώς είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως επαγγελματικό, ωστόσο η Suzuki δεν έχει σταματήσει να το υποστηρίζει σε αγορές εκτός της δικιάς μας. Πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες υποδεικνύουν ότι η Suzuki ετοιμάζει να παρουσιάσει μέχρι τέλος του χρόνου το πεντάθυρο Jimny, με την ιαπωνική εταιρία να ασχολείται όμως και με κατά τόπους αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρία λάνσαρε μια ειδική έκδοση του τρίθυρου μοντέλου της αποκλειστικά για την Βραζιλία, την οποία ονομάζει Jimny Sierra 4Sport. Αυτή φέρει αρκετά εκτός δρόμου ανταλλακτικά, όντας εργοστασιακά προετοιμασμένη για κακοτράχαλη χρήση και περιπέτειες.

Η έκδοση θα βγει σε περιορισμένο αριθμό 100 μονάδων και διαθέτει αναπνευστήρα (σνόρκελ), σχάρα οροφής για τη μεταφορά επιπλέον φορτίου και εξοπλισμού, φαρδιά πρόσθετα φτερά που ταιριάζουν με τους άβαφους προφυλακτήρες και τη μάσκα, καθώς και πλαϊνά σκαλοπάτια. Ακόμα, είναι εξοπλισμένο με ένα σετ μαύρων ζαντών αλουμινίου 15 ιντσών, που ντύνονται με ελαστικά Pirelli M/T για μεγαλύτερη πρόσφυση.

Το Jimny Sierra 4Sport είναι βαμμένο σε γκρι χρώμα, και φέρει τα απαραίτητα αυτοκόλλητα ώστε να τονίζει τις “ορέξεις” του, ενώ οι γάντζοι ρυμούλκησης είναι βαμμένοι μπλε και στα δύο άκρα.

Αν και δεν υπάρχουν αλλαγές στο πλαίσιο ή στην ανάρτηση, τα νέα ελαστικά κάνουν τη διαφορά. Επίσης, χάρη στον αναπνευστήρα, το βάθος βύθισης έχει αυξηθεί στα 600 χλστ., με το μόνο μειονέκτημα να είναι η μείωση της γωνίας προσέγγισης στις 31 μοίρες (από 37 μοίρες) και της γωνίας αναχώρησης σε 40 μοίρες (από 49 μοίρες), αν και αυτά τα νούμερα εξακολουθούν να είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, με τον 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα να αποδίδει 108 άλογα και 138 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ υπάρχει το εξαιρετικό σύστημα τετρακίνησης.