Η Bugatti ξεκίνησε την παραγωγή της Chiron Super Sport 300+ το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, είχε ολοκληρώσει την συναρμολόγηση των πρώτων οκτώ αυτοκινήτων. Την προηγούμενη εβδομάδα και σε διάστημα μικρότερο από έναν χρόνο, η γαλλική εταιρία έκανε γνωστό ότι παρέδωσε το τελευταίο αυτοκίνητο της εν λόγω έκδοσης στον τυχερό πελάτη της.

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες εκδόσεις της Chiron, όσοι αγόρασαν μια Super Sport 300+ είχαν πολύ λίγα περιθώρια παραμετροποιήσης, καθώς και τα 30 αυτοκίνητα που βγήκαν στην παραγωγή είναι βαμμένα στο ίδιο μαύρο χρώμα, με τις πορτοκαλί αγωνιστικές ρίγες να δημιουργούν αντίθεση.

Επιπλέον, η Chiron Super Sport 300+ έρχεται αποκλειστικά με γυαλιστερές μαύρες ζάντες και μαύρες δαγκάνες φρένων, ενώ μια από τις λίγες επιλογές που είναι διαθέσιμες στους αγοραστές είναι τα γυάλινα πάνελ της Sky View οροφής.

Να θυμίσω, το Σεπτέμβριο του 2019 η Bugatti πήγε στην τεράστια ευθεία μήκους 9 χιλιομέτρων της πίστας Ehra-Lessien (που ανήκει στην Volkswagen) και μια ειδικά τροποποιημένη Chiron έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, καθώς πέτυχε νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας, πιάνοντας τα 490,48 χλμ/ώρα (304,77 μίλα/ώρα).

Το αυτοκίνητο φορά τον W16 quad-turbo 8,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.600 ίππων, ενώ υπάρχουν αρκετές αλλαγές στην αεροδυναμική του, καθώς φέρει το μακρύ άβαφο carbon σώμα της Chiron που σημείωσε το ρεκόρ, το οποίο είναι κατά 250 χλστ. μακρύτερο από την κανονική Chiron.