Την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσε επίσημο έγγραφο από κυβερνητική αρχή του Μαρόκο, το οποίο αποκάλυψε μερικές από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ Red Bull Racing και Porsche, όπου η γερμανική εταιρία εξαγοράζει το 50% της αυστριακής ομάδας. Επιπλέον, το έγγραφο ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο πλευρών είναι οριστική και ότι η επίσημη ανακοίνωση αυτής θα γίνει στις 4 Αυγούστου.

Ωστόσο, η χθεσινή και σημερινή ημέρα παρήλθαν και κοινό επίσημο δελτίο τύπου δεν λάβαμε. Η πλευρά της Red Bull δηλώνει έτοιμη να κάνει την ανακοίνωση της συνεργασίας, αλλά αυτό που την καθυστερεί, είναι η οριστικοποίηση των κανονισμών για τα power unit που θα φέρουν τα μονοθέσια της F1 από το 2026, ώστε να δοθεί η έγκριση από το Volkswagen Group για τις ανακοινώσεις.

Η Porsche θα ξεκινήσει μια 10ετή συνεργασία με τη Red Bull, η οποία περιλαμβάνει την εξαγορά από μέρους της το 50% των μετοχών της Red Bull Technology και κατ’επέκταστη της ομάδας της F1, με έδρα το Milton Keynes, προμηθεύοντας την με τα δικά της power units.