Alfa Romeo: Τα ηλεκτρικά μας δεν θα έχουν διαφορετικό σχεδιασμό

Σχετικά άρθρα

Από το 2027 και μετά η Alfa Romeo θα προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα και ο επικεφαλής σχεδιασμού της, ο Alejandro Mesonero-Romanos, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως τα ηλεκτρικά μοντέλα της ιταλικής εταιρίας θα διατηρήσουν τον “συναισθηματικό σχεδιασμό που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της εδώ και δεκαετίες”.

Πρόσθεσε δε, πως δεν έχει νόημα η χρήση ενός προσαρμοσμένου σχεδιασμού για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέγοντας:

Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει τον τρόπο που κινείται το αυτοκίνητο, αλλά ο χαρακτήρας, το στυλ και οι αξίες θα παραμείνουν. Το να φαίνεται ένα αυτοκίνητο πως είναι ηλεκτρικό δεν έχει νόημα κατ’εμέ. Δεν πρόκειται να πούμε, “Εντάξει, είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ας το κάνουμε να φαίνεται διαφορετικό γιατί είναι ηλεκτρικό”.

Συνέχισε λέγοντας ότι μια τέτοια στρατηγική είχε νόημα για τη BMW επειδή η γερμανική μάρκα υιοθέτησε νωρίς τα ηλεκτρικά, παρουσιάζοντας το 2013 τα i3 και i8. Ωστόσο, με κάθε αυτοκινητοβιομηχανία να γίνεται ηλεκτρική αργά ή γρήγορα, θα ήταν άσκοπο να βγουν σχέδια που φωνάζουν “έι, γεια, είμαι ηλεκτρικό, κοίτα με”, πρόσθεσε ο Alejandro Mesonero-Romanos.

Φυσικά, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σύγκριση με τα σημερινά αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τα ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν διαφορετικές αναλογίες, με μικρότερους προβόλους, μεγαλύτερο μεταξόνιο και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν τις αναλογίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά ο επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo λέει ότι τα μελλοντικά μοντέλα πρέπει να έχουν μια “σπλαχνική” εμφάνιση που να αποπνέει ένα “φαινόμενο wow” όπως τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής του παρελθόντος.

Ο Alejandro Mesonero-Romanos έχει πει στους σχεδιαστές της ιταλικής εταιρίας να μην έχουν εμμονή με το γεγονός πως σχεδιάζουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένας από τους στόχους είναι να δημιουργήσουν μια τολμηρή εμφάνιση που δεν θα αφήσει τους καταναλωτές αδιάφορους, ακόμα κι αν δεν τους αρέσει απαραίτητα το τελικό αποτέλεσμα. Όπως τόνισε:

Στο τέλος της ημέρας, πρέπει πρώτα και κύρια να μοιάζει με Alfa Romeo, χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί πάρα πολύ να πει ότι είναι ηλεκτρικό.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί το 2024 και θα είναι ένα μικρό crossover που θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale και θα προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Έναν χρόνο μετά θα κυκλοφορήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο.

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ιταλική κυβέρνηση: Παράνομη η κατασκευή της Alfa Romeo Milano στην Πολωνία

Και ο "πόλεμος" λέξεων μεταξύ της εθνικιστικής ιταλικής κυβέρνησης, υπό την πρωθυπουργό Giorgia Meloni και της Stellantis καλά κρατεί, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται...