Μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Elon Musk, στη μεγαλύτερη πώληση στην οποία έχει προβεί ποτέ ο δισεκατομμυριούχος. Εξηγώντας την κίνησή του αυτή, δήλωσε ότι χρειαζόταν μετρητά σε περίπτωση που αναγκαστεί να προχωρήσει τελικά στη ματαιωμένη συμφωνία του για να αγοράσει το Twitter.

Στην (ελπίζουμε απίθανη) περίπτωση που το Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να κλείσει, είναι σημαντικό να αποφευχθεί μια έκτακτη πώληση μετοχών της Tesla,

έγραψε ο Musk στο Twitter αργά την Τρίτη μετά την αποκάλυψη της πώλησης στην οποία προέβη.

Ερωτηθείς από τους followers εάν ολοκλήρωσε τις πωλήσεις και εάν θα επαναγόραζε μετοχές της Tesla, στην περίπτωση που τελικά δεν κλείσει η συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων με το Twitter, ο Musk απάντησε: “Ναι”.

Ο CEO της Tesla πούλησε περίπου 7,92 εκατομμύρια μετοχές στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η πώληση έρχεται μόλις τέσσερις μήνες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι δεν είχε περαιτέρω σχέδια να πουλήσει μετοχές της Tesla, μετά την πώληση μετοχών αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον απόηχο της αρχικής του προσφοράς για εξαγορά του Twitter.

Ο Musk τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία για την αγορά του κοινωνικού δικτύου το οποίο έχει περισσότερους από 102 εκατομμύρια followers, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία έκανε παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τον αριθμό των spam bots στην πλατφόρμα. Έκτοτε, το Twitter μήνυσε τον Musk προκειμένου να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία και η δίκη στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ ορίστηκε για τον Οκτώβριο.

Ο Musk έχει πλέον πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους 10 μήνες. Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2021 όταν ο Musk ρώτησε τους χρήστες του Twitter για το αν θα έπρεπε να περιορίσει το ποσοστό των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Tesla έχει αυξηθεί κατά 35% περίπου μετά το πρόσφατο χαμηλό που καταγράφηκε τον Μάιο, αν και εξακολουθεί να είναι πιο χαμηλά κατά 20% φέτος.