Ο Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 8,4 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk προχώρησε στη πώληση 10 εκατ. μετοχών της Tesla, αξίας περίπου 8,4 δισ. δολαρίων, στις 26 Απριλίου και στις 27 Απριλίου, στη προσπάθειά του να εξαγοράσει το Twitter.

Οι πωλήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε τιμές που κυμαίνονται από 872 έως 999 δολάρια ανά μετοχή, ήταν οι πρώτες από τον επικεφαλής της Tesla μετά τις πωλήσεις του περασμένου έτους με τις οποίες συγκέντρωσε 16,4 δισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων έγινε την Τρίτη, με τις μετοχές της Tesla να υποχώρησαν 12% εκείνη την ημέρα, αλλά σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη κατά λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα. Η τιμή της μετοχής της Tesla έκλεισε ως επί το πλείστον σταθερά στα 877,51 δολάρια την Πέμπτη. O Musk που εξακολουθεί να κατέχει περίπου 162,8 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, έγραψε στο Twitter ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει άλλες μετοχές της εταιρίας.

Ο Musk έχει υποβάλλει προσφορά για να αγοράσει το Twitter και να το κάνει ιδιωτική εταιρεία, προσφέροντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή, συνολικά δηλαδή περίπου 44 δισ. δολάρια. Το Twitter αποδέχτηκε την προσφορά του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αλλά η συμφωνία εξακολουθεί να απαιτεί έγκριση από τους μετόχους και τις ρυθμιστικές αρχές.

Η συμφωνία για το Twitter επιτρέπει στον Musk να φέρει και άλλους επενδυτές, αφήνοντάς τον ενδεχομένως να δεσμευτεί για ένα μέρος μόνο της επένδυσης 21 δισ. δολαρίων που έχει υποσχεθεί. Παρά τις συζητήσεις με εταιρείες ιδιωτικών επενδυτών, ωστόσο, δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία με άλλους επενδυτές. Αναλυτές της Wall Street και επενδυτές της Tesla εκτιμούν πως ο Musk μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει κάποιες μετοχές του στη Tesla για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο των 21 δισ. δολαρίων της συναλλαγής που εγγυάται προσωπικά.

Ο Musk θα πρέπει να πληρώσει στο Twitter ένα τέλος τερματισμού αξίας 1 δισ. δολαρίων εάν δεν εξασφαλίσει αρκετή χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του για την αγορά της επιχείρησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με μια ρυθμιστική κατάθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Από την άλλη πλευρά, το Twitter θα χρωστούσε στον Musk 1 δισ. δολάρια αμοιβή διάλυσης εάν αποδεχτεί ανταγωνιστική προσφορά ή εάν οι μέτοχοι απορρίψουν τη συμφωνία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...