Δικηγόροι της Νέας Υόρκης κατηγορούν γονείς που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο και σκοτώθηκε από τροχαίο το 3 μηνών παιδί τους

Σχετικά άρθρα

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 οι Julien Mong και Marion Guillemin είδαν το μόλις 3 μηνών βρέφος τους να σκοτώνεται από τροχαίο, ενώ έκαναν βόλτα σε ένα πεζοδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Tyrik Mott, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει από την αστυνομία και κινούνταν ανάποδα στον μονόδρομο, έπεσε πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο, με το δεύτερο να πέφτει πάνω στο καρότσι και να σκοτώνει το βρέφος, με το μωρό να πετάγεται από το καρότσι και να καταλήγει στο έδαφος.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Mott προσπάθησε να κλέψει ένα άλλο αυτοκίνητο μετά τη σύγκρουση, αλλά δεν πρόλαβε και συνελήφθη. Το Honda Civic που οδηγούσε ο Mott είχε 160 παραβιάσεις κυκλοφορίας (παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών, υπερβολική ταχύτητα κτλ) από τα μέσα του 2017 και πρόστιμα ύψους σχεδόν 14.000 δολαρίων.

Οι γονείς, οι οποίοι τραυματίστηκαν και αυτοί από το περιστατικό, υπέβαλαν μήνυση εναντίον της πόλης της Νέας Υόρκης, κατηγορώντας την “πως δεν έχει σχεδιάσει, δεν έχει κατασκευάσει και δεν συντηρεί σωστά τους δρόμους, δημιουργώντας έτσι επικίνδυνες συνθήκες”, ενώ παράλληλα κατηγορούν και την αστυνομία για τη καταδίωξη του Mott στη μέση του πιο πυκνοκατοικημένου δήμου της Νέας Υόρκης για κάτι τόσο “ασήμαντο” όπως η παράβαση ενός ερυθρού σηματοδότη.

Οι δικηγόροι της πόλης απάντησαν στη μήνυση, υποστηρίζοντας πως οι γονείς ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού τους, επειδή γνώριζαν τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν κάποιος κάνει μια βόλτα ακόμη και στα πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, κατηγορούν τους γονείς για “αμέλεια” και “ένοχη συμπεριφορά” που έβγαλαν την κόρη τους βόλτα στο πεζοδρόμιο κατά μήκος της λεωφόρου Vanderbilt και Gates στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως οι γονείς θα έπρεπε να γνωρίζουν πόσο επικίνδυνο είναι να περπατάς σε έναν δρόμο της Νέας Υόρκης.

Το Νομικό Τμήμα της πόλης ισχυρίζεται επίσης ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης έπρεπε να καταδιώξει τον Mott επειδή “οι κίνδυνοι για το κοινό υπερίσχυαν του κινδύνου για την κοινότητα εάν ο ύποπτος δεν είχε συλληφθεί”.

Να σημειωθεί πως ο Mott κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και η δίκη του έχει οριστεί για τις 24 Αυγούστου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

10.000 νεκροί από τροχαία συμβάντα σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), το 2022 στην Ε.Ε περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr