Aston Martin DBR22 Concept

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin παρουσίασε σήμερα το DBR22 Concept, ένα νέο πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του αργότερα αυτή την εβδομάδα στο Pebble Beach. Με αυτό, η εταιρία γιορτάζει τα 10τα γενέθλια του τμήματος Q by Aston Martin, του ειδικού τμήματος παραμετροποίησης των μοντέλων της.

Το πρωτότυπο είναι ένα διθέσιο speedster που εμπνέεται από το DBR1 και το DB3S, υπογραμμίζοντας τη σχεδιαστική τεχνογνωσία της Q, με την Aston Martin να παρουσιάζει στο συγκεκριμένο πρωτότυπο τη νέα τεχνική τρισδιάστατης εκτύπωσης για την παραγωγή του πίσω υποπλαισίου του αυτοκινήτου.

Η εταιρεία εκτύπωσε τρισδιάστατα εξαρτήματα από αλουμίνιο, τα οποία κόλλησε για να σχηματίσει το υποπλαίσιο, εξοικονομώντας πολύ βάρος χωρίς να επηρεαστεί η ακαμψία του.

Το αυτοκίνητο φέρει ένα εντελώς νέο αμάξωμα κατασκευασμένο με ελάχιστη ποσότητα πάνελ αμαξώματος. Οι κεντρομπούλονες ζάντες έχουν διάσταση 21″ και στο εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα από ανθρακονήματα και δερμάτινες επενδύσεις.

Κίνηση παίρνει από τον twin-turbo V12 5,2-λίτρων κινητήρα που αποδίδει 715 άλογα με 753 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 319 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin teasάρει το νέο V12 κινητήρα της Vanquish

Η Aston Martin είναι μια μάρκα που έχει σχετικά σύντομη ιστορία όσον αφορά τους δωδεκακύλινδρους κινητήρες. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής κυκλοφόρησε μόλις πριν 25...

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...