Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Google παρουσίασε την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά, το Android 13. Εάν διαθέτεις το Pixel 4 ή μεταγενέστερη έκδοση, θα πρέπει να έχετε ήδη πάρει ενημέρωση, με τα smartphones που φέρουν το λογισμικό της Google να διαθέτουν αρκετές, αλλά όχι πολύ σημαντικές αλλαγές.

Μια από αυτές είναι και το Android Auto 8.0, ήτοι η ειδική εφαρμογή της Google για τη χρήση του τηλεφώνου σου στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, παρά το “άλμα” στον αριθμό της έκδοσης, το τελευταίο update -εσωτερικά αναφέρεται ως Coolwalk– δεν υπάρχει κανένα σημάδι του πολυαναμενόμενου επανασχεδιασμού του περιβάλλοντος.

Η κυκλοφορία της έκδοσης 8.0 του Android Auto ξεκίνησε από την Google αυτή την εβδομάδα, μέσω του Play Store, μετά από λίγες μόλις ημέρες της Beta δοκιμής. Είναι εύλογο ότι η Google θα μπορούσε να λανσάρει τον επανασχεδιασμό της εφαρμογής τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες, αλλά η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η εισαγωγή μιας διάταξης διαιρεμένης οθόνης τριών τμημάτων, η οποία διευκολύνει τη γρήγορη αλλαγή του μέσου που αναπαράγεται ή την αλληλεπίδραση με την βοηθό της Google, χωρίς να αποκρύπτεις την πλοήγησή μέσω των Χαρτών της Google από την προβολή. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο επανασχεδιασμός του Android Auto προσαρμόζεται καλύτερα στη μεγάλη ποικιλία των σχημάτων και διαστάσεων των οθονών των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Τέλος, να θυμίσω ότι το Android Auto είναι διαθέσιμο επίσημα στην Ελλάδα και την Κύπρο.